Radnici Trajala najavili protest

0

Radnici Trajal korporacije, nezadovoljni spekulacijama o eventualnoj prodaji dela fabrike američkoj kompaniji “Kuper”, u utorak su na sastanku sindikata doneli odluku da će, ukoliko do petka ne dobiju informacije o sudbini fabrike i deblokadi njenog računa, organizovati ulične proteste i blokirati zgradu gradske skupštine.

Radnike su uznemirile glasine da je bugarski vlasnik Trajala u utorak ujutru obavešten da će biti raskinut kupoprodajni ugovor, a da niko nije saopštio kakve su prave namere američkog kupca koji, kako je ranije najavljivano, zainteresovan samo za kupovinu pogona za proizvodnju guma.

Predsednik samostalnog sindikata Trajala, Milosav Vukojičić rekao je da je Trajal fabrika u kojoj su svi pogoni međusobno povezani i da radnici neće dozvoliti “ulazak bilo kog kupca koji ne namerava da zadrži sve zaposlene”.

Vukojičić je naglasio i da su zaposleni dali punu podršku planu reogranizacije Trajala kojim se predviđa reprogram dugova na pet godina i sadašnji vlasnik obavezuje da u narednih pet godina neće biti smanjenja broja zaposlenih.

KRUŠEVAC, 21. juna 2011. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.