Kufur prvi igrač Gane koji je dao izjavu povodom SP

VIRCBURG, (Beta) - Odbrambeni fudbaler Gane, Samjuel Osei Kufur, prvi je reprezentativac te zemlje koji je pristao da razgovara s novinarima od kada se tim smestiio u svoju bazu za predstojeće Svetsko prvenstvo.
Igrači Gane ranije su rekli da ne žele da razgovaraju s novinarima sve do ponedeljka, posle njihove utakmice sa Italijom, u Grupi E.Međutim, Kufur je rešio da okonča period ćutanja, rekavši da će u ponedeljak pritisak biti na Italijanima, trostrukim svetskim šampionima, a ne na Gani."Italija ima jedan od najboljih timova na ovom takmičenju. Mi nemamo šta da izgubimo", kazao je Kufur. "Svi u timu smo veoma srećni, pokušaćemo da pružimo svoj makismum, da odigramo veliku utakmicu sa Italijom".
Kufur, koji je odigrao 58 mečeva za nacionalni tim, ocenio je da je, ne samo za njegovu zemlju, već i za celu Afriku važno da Gana dobro prođe na SP."San je svakog igrača da dođemo do druge faze. To bi bilo dobro za Afriku, za mene, za moju porodicu, za Ganu", rekao je Kufur.
Selektor Gane, srpski trener Ratomir Dujković, pohvalio je veštinu afričkih fudbalera."Dobro je jer njima nije potrebna nikakva posebna fizička priprema. Afrikanci su veoma vešti. Prirodno su jaki fizički", istakao je Dujković.
Posle utakmice sa Italijom, Gana u grupi igra sa Češkom i SAD.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.