Orion traži ukidanje interkonekcijske tarife

0

Generalni direktor Orion telekoma, drugog operatera fiksne telefonije u Srbiji, Slobodan Đinović zatražio je u sredu ukidanje tarife za pozive iz jedne u drugu mrežu, ističići da bi to pojeftinilo telefoniranje.

“Ako Republička agencija ze elektronske komunikacije (Ratel) prihvati taj predlog Oriona, cena telefonskog razgovora za naše korisnike bila bi nula dinara, a plaćala bi se samo pretplata. To je svetski trend”, rekao je on na konfenreciji za novinare.

Đinović je rekao da je Orion telekom zahtev za ukidanje “interkonecijske tarife” među domaćim operaterima fiksne telefonije danas podneo Ratelu.

Prema njegovim rečima, odluka Ratela da smanji cenu interkonekcijske usluge “sačuvala je pare” mobilnim operaterima, dok je povećanjem cene pretplate nađen način da se nadoknadi gubitak Telekomu.

Telekom Srbije koji ima oko četiri miliona fiksnih pretplatnika, naveo je Đinović, na povećanju pretplate godišnje će zaraditi oko 50 miliona evra. Direktor Oriona je rekao da domaći mobilni operateri monopol čuvaju tako što ceo dolazni telefonski saobraćaj iz inostranstva tarifiraju po dva, tri puta višim cenama nego u lokalnom saobraćaju.

BEOGRAD, 22. juna 2011. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.