RECEPT DANA: Burito sa piletinom

Sastojci:

Za tortilju:

- 2 šolje (od 2,5 dl) brašna
- 1 šolja mleka
- 2 kašičice ulja
- 1,5 kašičice soli
- 1/2 kesice praška za pecivo

Za punjenje:

- 400 g pilećeg filea
- 280 g kukuruza šećerca
- 1 ljuta paprika
- 250 g kačkavalja
- 2 kašičice sosa od paradajza
- 2 kašičice ulja
- biber
- so
- začin za piletinu (može i suvi biljni začin)
- čili u prahu

Za sos:

- 1/2 čaše kislele pavlake
- 2 kašičice kečapa
- 3 kašičice majoneza

Priprema:

Priprema tortilja: U manju vanglicu staviti brašno, dodati ulje i so, prašak za pecivo, sipati u toplo mleko i umesiti glatko testo. Ostaviti da odstoji 20-tak minuta. Podeliti na 4 loptice, rastanjiti na debljinu od 0,5 cm, staviti na okrenutu tepsiju i peći.

Priprema za punjenje: Iseckati piletinu na kockice ili na tračice, staviti dodatak za piletinu (ili suvi biljni začin) i 2 kašičice ulja, izmešati, i ostaviti da stoji 10-tak minuta da se sastojci sjedine. U duboki tiganj sa poklopcem staviti piletinu, poklopiti, i pržiti 15-tak minuta uz povremeno mešanje. Kada je piletina skoro gotova, dodati iseckanu papriku na tračice i promešati. Nakon 3 minuta dodati kukuruz, sos od paradajza, so, biber, po želji čili u prahu. Ostaviti još 2-3 minuta na blagoj vatri.

Priprema za sos: Pomešati sve sastojke. Podeliti smesu na 4 dela i staviti na 4 tortilje i urolati. Punjene tortilje staviti u tepsiju, premazati ih sosom i narendati kačkavalj. Staviti u rernu na 1-2 minuta, koliko je potrebno da se kačkavalj istopi.

Izvor: Recepti.com
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još