Pixar nas polako uvodi u novi projekat "Brave" (Hrabra Merida)

Majstori animacije "Pixar", odnosno "Disney/Pixar" (nikako da prihvatimo to ujedinjenje, koje se, srećom, nije pokazalo kao štetno) poznati su po mnogo čemu, a jedno od njihovih specifičnosti jeste to što umeju da zaintrigiraju publiku mnogo pre premijere svog novog projekta. Tako će biti i ovog puta, kada u bioskope stiže nastavak hita "Automobili" (Cars), a tu premijeru će pratiti i tizer animirane bajke/avanture "Brave" odnosno "Hrabra Merida" kako će se zvati kod nas.

Pored tizera, koji će videti svi koji u svetskim bioskopima dođu na vreme na projkeciju "Automobila 2" (Cars 2), pred vama je prvi poster za animirani film "Brave", koji je sam po sebi već vrlo intrigantan.

- Ono što želimo da istaknemo tizerom jeste da ova priča ima neke mračnije elemente. Ne bismo želeli da uplašimo naše Pixar fanove, jer će sve i dalje biti komično i sa sjajnim junacima. Ali, ovo će biti ipak malo intenzivnije - kaže reditelj Mark Endrjuz (Mark Andrews) za "EW" najavljujući premijeru tizera na projekcijama filma "Automobili 2" širom sveta.

"Brave", čija premijera je planirana za 22. jun 2012. godine, je prva bajka kuće "Pixar Animation Studio" i još jedno širenje interesovanja fabrike snova čije kreacije ("Wall-E", "Up", "Cars", "Toy Story", "Ratatoulle", "Finding Nemo", "Monsters Inc.", "The Incredibles") su voljene širom sveta.

Na posteru možete videti misteriozno kamenje, ali "Pixar" tim radnju filma "Brave" još uvek drži u strogoj tajnosti...

- To kamenje je zapravo veoma važan deo scenografije filma. Ne možemo da vam kažemo šta se tu dešava, ali je inspiracija došla iz realne lokacije u Škotskoj koju smo posećivali nekoliko puta tokom istraživanja. To je veoma moćna scenografija za stvari koje želimo da se dese u ovoj priči - ne otkriva previše producentkinja "Bravea" Ketrin Sarafijan (Katherine Sarafian).

Film "Automobili 2" u beogradske bioskope stižu u septembru, tako da dođite na projekciju ranije kako biste videli tizer filma "Hrabra Merida" (Brave). Uostalom, poznato je da se na "Pixarove" filmove uvek dolazi ranije i ostaje i posle odjavne špice zbog brojnih iznenađenja.

Pogledajte još