Balak: Uspeh Nemačke na SP daleko od sigurnog

BERLIN, (Beta) – Fudbalska reprezentacija Nemačke na Svetsko prvenstvo, čiji je domaćin, ulazi s neiskusnim, prilično nestabilnim timom, čiji je uspeh daleko od sigurnog, ocenio je kapiten te selekcije Mihael Balak.
“Imamo igrače koji su na terenu bili tek sporadično u svojim klubovima. Nemamo izbor igrača kakav smo imali na Svetskom prvenstvu 1990. godine ili na Evropskom prvenstvu 1996. godine”, rekao je Balak u intervjuu nemačkom dnevniku “Handelsblat”.”Kao rezultat toga, tim pravi greške i nije stabilan. Iz tog razloga, mislim da postoji malo nesigurnosti pred početak na SP”, dodao je kapiten.”Rezultati i igre koje je tim pružao u pripremama za SP pokazuju da ovaj tim nije tako stabilan”, naveo je Balak.
Nemačka u petak, 9. juna, u Minhenu otvara SP utakmicom s Kostarikom, koja je pružila očajne igre u pripremnim mečevima. Međutim, i rezultati Nemačke nisu bili zadovoljavajući.
Nemci su pobedili Kolumbiju sa 3:0 u poslednjem pripremnom meču pred SP, prošlog petka, ali su teško obezbedili remi s Japanom prošle nedelje, a u martu su izgubili od Italije sa 1:4.
Balak, koji ima problema s povredom lista, ocenio je da tim treba da bude veoma pažljiv pri kretanju u napad i da ne sme da ostavi previše otvoren prostor za kontru protivnika.
“Mora da nam bude jasno da ne smemo svi da idemo u napad”, kazao je Balak, dodajući da je sadašnjoj selekciji Nemačke teško da pronađe pravu ravnotežu između napada i odbrane.
U Grupi A, Nemačku posle Kostarike čekaju Poljska i Ekvador.

POLJOPRIVREDNI SAJAM

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.