Veseli šesti na draftu, ide u Vašington

BEOGRAD, 24. juna 2011. (Beta) - Dosadašnji košarkaš Partizana Jan Veseli igraće u Vašingtonu sledeće sezone, pošto ga je taj tim izabrao u petak rano ujutru sa šeste pozicije ovogodišnjeg "drafta" u NBA ligi.

"Imaćemo dobar i atletski tim, a ja volim brzu košarku, tako da mi se svidja izbor...Sanjao sam o odlasku u NBA od kada sam počeo da igram profesionalnu košarku", rekao je Veseli odmah po izboru.

Sa prvog mesta očekivano je izabran plejmejker Djuka Kajri Irving, koji će igrati u Klivlendu. Kavalirsi su izabrali košarkaša pošto veruju da je izlečio povredu stopala, zbog koje je prošle sezone odigrao samo 11 utakmica, i veruju da će oko njega ponovo izgraditi pobednički tim.

Ovogodišnji "draft" imao je neuobičajeno mnogo Evropljana. Juta je sa treće pozicije izabrala turskog centra Enesa Kantera, dok je Toronto sa petog mesta izabrao litvanskog centra iz Lijetuvos Ritasa Jonasa Valančijunasa. Sakramento je sa šestog mesta izabrao krilnog centra Fuenlabrade Bismaka Bijomba, koji je odmah poslat u Šarlot u sklopu ranijeg dogovora.

U igrače iz Evrope koji će sledeće sezone igrati u NBA treba ubrojati i Rikija Rubija, koji je pre dve godine izabran na "draftu", ali se tek u ovom prelaznom roku odlučio da predje u Minesotu.

Pogledajte još