Srbija potopila SAD

U duelu protiv Amerikanaca nije bilo previše neizvesnosti i prvaci sveta su bez većih problema ostvarili treću pobedu, koja im omogućava da sutra u četvrtfnalu odigraju bez ikakvog pritiska protiv potpunog autsajdera Kanade.

Već posle druge četvrtine utakmica je bila rešena, a u prve dve četvrtine vaterpolisti Srbije su odigrali u odbrani besprekorno, praktično bez ijedne greške. U tom periodu posebno se istakao golman Slobodan Soro, koji je zaustavio sve šuteve iz igre, a dva gola je primio kada smo imali igrača manje.

U nastavku je reprezentacija Srbije rutinski odradila posao i bez većih iskušenja privela utakmicu kraju. Manje opuštanje u poslednjoj četvrtini Amerikanci su iskoristili da bar malo ublaže ubedljiv poraz.

Selektor reprezentacije Srbije Dejan Udovičić danas sa klupe nije mogao da vodi tim, jer je zbog isključenja u jučerašnjem duelu protiv Italije suspendovan dve utakmice.

To znači da ekipu neće moći da vodi ni sutra u četvrtfinalu, ali protiv Kanade to ne bi trebalo previše da utiče na igru naše nacionalne selekcije.

U ostalim utakmicama četvrtfinala sastaće se Hrvatska - Kina, Crna Gora - SAD i Italija - Australija. Ukoliko ne bude iznenađenja, u polufinalu bi igrali Srbija - Crna Gora i Hrvatska - Italija.

Pobednik Svetske lige kvalifikovaće se na Olimpijske igre u Londonu naredne godine.

Utakmica je odigrana u bazenu Paolo Kostoli pred oko 200 gledalaca, a sudili su Periš (Hrvatska) i Naumov (Rusija).

Igrač više: Srbija 7 (6), SAD 11 (3). Peterci: Srbija 2 (1), SAD 1 (1)

Srbija: Soro, Avramović, Gocić, Udovičić 2, Ćuk, D.Pijetlović 3, Nikić 2, Aleksić 1, Radjen, Filipović 3, Prlainović, Mitrović, G.Pijetlović.

SAD: Mozes, Varelas, Handt, Pauers 1, Vrajt, Bakner, Bjubien, Azevedo 1, Bejli 1, Hatn 1, Smit 1, Kruimpolc, Man.

(FoNet)

Pogledajte još