ČUDO PRIRODE: Jare sa ušima dugim pola metra hit u Pakistanu (VIDEO)

Jare izuzetno dugih ušiju oduševilo je korisnike društvenih mreža u Pakistanu još od rođenja prošlog meseca.

Simba, kako je uzgajivač Mohamed Hasan Narejo nazvao jare, rođen je na farmi u južnom gradu Karačiju 4. juna sa ušima dugim čak 46 centimetara.

- Moja porodica i ja nismo mogli da verujemo svojim očima. Bili smo tako uzbuđeni. Nešto više od mesec dana nakon Simbinog rođenja, njegove uši su sada dugačke 54 centimetra, a to je duže i od visine koze - rekao je Narejo za DPA i dodao:

- Deo (ušiju) dodiruje tlo kada Simba hoda. Mora da ih vuče sa sobom.

Vlasnik je našao rešenje za problem.

- Sašili su mi posebnu vrećicu za Simbine uši. Stavim uši unutra, i omotam mu vreću oko vrata - objasnio je vlasnik neobične životinje.

Život za celu porodicu Narejo promenio se od rođenja Simbe.

- Moj dom je prošlog meseca postao najtraženije mesto u Karačiju. Bio sam na najmanje desetak emisija na TV-u i svakodnevno dajem brojne intervjue novinama i televizijskim reporterima - rekao je Narejo.

Štaviše, dobija ponude u milionima rupija (hiljade dolara) od uzgajivača iz Saudijske Arabije, Omana i Bahreina da proda Simbu.

- Ne želim da prodam svoje jare - odlučan je ponosni vlasnik.

Narejo je jare nazvao Simba zbog njegove smeđe boje kože koja podseća na lavlju.

- Takođe, moj mlađi brat i ja smo obožavaoci animiranog lika, lava Simbe - rekao je on.

- Planiram da sačuvam Simbinu spermu za veštačku oplodnju, tako da ako, ne daj Bože, više ne bude njegove rase – može da se nastavi - rekao je Narejo.

On hrani Simbu mlekom tri puta dnevno, a preduzeo je i druge korake da obezbedi svoju dragocenost - vezao je crni konac oko grla životinje da bi "odagnao uroke", jer, kako kaže:

- On je samo jare sa statusom slavne ličnosti.

Izvor: RTS
Foto: Nagra Farm - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još