NOVČANA KAZNA DO 500 EVRA: Vlasti popularnog primorskog mesta u Italiji zabranile turistima nošenje bikinija

Gradonačelnik živopisnog primorskog grada, čiji su prelepi prizori na bezbroj fotografija više nego popularni na društvenima mrežama, uveo je novi kodeks oblačenja.

Novo pravilo u Sorentu zabranjuje turistima da šetaju u bikiniju. Posetioci Sorenta, na jugozapadnoj italijanskoj obali, mogli bi da budu kažnjeni do 500 evra zbog šetnje u bikiniju - prema novim pravilima koje je uveo gradonačelnik Masimo Kopola.

Na meti zabrane su i turisti koji se šetaju bez majice.

Kopola je rekao novinarima da oskudno obučeni turisti izazivaju "nelagodnost lokalnim stanovnicima", prenosi britanski "Tajms".

Kaže da želi da se suzbije sa "široko rasprostranjenim nepristojnim ponašanjem" koje "većina ljudi smatra suprotnim pristojnosti i koja karakteriše civilizovani suživot".

- Nastavak tolerisanja ovakvog ponašanja, kao i izazivanje nelagodnosti među stanovništvom i među posetiocima, moglo bi da dovede do negativnog suda o kvalitetu života u našem gradu, sa posledicama po njegov imidž i po turizam - dodao je Kopola.

Lokalni novinar Maks Tamanti nazvao je grupe turista u bikiniju i bez majice "stravičnom povorkom" i rekao da pretvaraju grad u scenu iz Danteovog pakla.

Sorento je popularna stanica na obali Amalfi, omiljena među uticajnim ljudima i mladim parovima zbog svojih savršenih živopisnih zgrada i restorana na vrhovima litica koji se spuštaju do mora.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još