Eduardo: Želim da nadmašim Klea

"Imao sam dve ponude, ali odlučio sam se za Partizan i drago mi je što sam sada ovde...Verujem da sam doneo ispravnu odluku. Partizan je veliki klub, sa odličnim navijačima, a moja jedina briga ovde će biti postizanje golova", rekao je Eduardo na konferenciji za novinare u Beogradu.

Brazilac je rekao da se pre dolaska u Srbiju informisao o ovdašnjem fudbalu i o Partizanu.

"Pre dve nedelje sam saznao da se Partizan interesuje za mene. Znam da su crno-beli prvaci Srbije i da su prošle sezone igrali u Ligi šampiona. Čuo sam i za mog zemljaka Klea i nadam se da ću biti dobar kao on, ako ne i bolji"
, kazao je Eduardo.

Krstajić: dobili smo veliko pojačanje "Danas smo završili posao koji smo započeli pre dve nedelje. Zadovoljan sam jer smo pojačali konkurenciju u špicu. Eduardo će nam biti od velikog značaja, verujem da će ispuniti očekivanja", kazao je Krstajić. Funkcioner Partizana rekao je i da klub i dalje radi na dovođenju čileanskog štopera Karlosa Labrina na pozajmicu iz Palerma. Krstajić je dodao da će dva stranca koja su na probi, Brazilac Velingson i Abraham Frimpong iz Gane ostati sa crno-belima do kraja priprema.Kleo je u januaru napustio Partizan, a prošlog leta je sa devet golova u šest utakmica bio najzaslužniji što su se crno-beli plasirali u Ligu šampiona.

Novi napadač Partizana Eduardo rekao je i da poznaje imenjaka, Vinisijusa Pašeka, koji je pre nekoliko dana pojačao redove "večitog" rivala Crvene zvezde.

"Znam Vinisijusa, ali da ne bude zabune moje prezime je Eduardo, a ne Pašeko
", naveo je on.

Eduardo ima 24 godine, a u Partizan je došao iz brazilskog Sao Kaetana. U karijeri je već jednom, u sezoni 2008/2009, igrao u Evropi, za turski Gazijantepspor.

"Imao sam dobro iskustvo u Turskoj, iako sam tada bio baš mlad. Sada sam zreliji i spremniji za ono što me očekuje", zaključio je on.

Beta

Pogledajte još