Kiša rasterala adadžije

Vremenski uslovi su, nažalost, sprečili da događaj koji su, povodom 190 godina Ade, Turistička organizacija Beograda i Tuborg osmislili pod nazivom „Ada, Beograđanima na dar“ protekne onako kako je zamišljeno. Šteta, „adadžije“ su, sa rancima i u kupaćim kostimima, bile baš raspoložene da topao dan zaslade uz vesele ritmove kod kamenih skulptura. Mračilo se, međutim, iz pravca Novog Beograda još dok je počinjao uvodni, mnogima i najatraktivniji deo programa – nastup Sergeja Trifunovića i novosadskog Big benda (neki beogradski džezeri rekoše – uzeli nam tri boda u gostima). „Divna noć za ples po mesečini“, najavio je Sergej „Moondance“ – ipak, u praksi je to bila omorina pred pucanje svega uz „Billy Jean“.

Najgora kombinacija, kiša plus vetar, neutralisala je to što je bina pokrivena pa devojke koje su pevale prateće vokale nisu znale da li da guraju pesmu do kraja ili da pomažu kolegama muzičarima u spašavanju instrumenata. Ubrzo su svi, zajedno sa Del Arno Bendom koji je trebalo da nastupi sledeći, zaklon našli u šatorskom bekstejdžu a Sergej, čije belo odelo kao da je bilo nepromočivo, nije odavao nezadovoljstvo zbog neplaniranog prekida svirke Nazdravljao je i pozdravljao se sa ostalim izbeglicama od kiše među kojima je bio i Skaj Vikler a u prolazu je za „nadlanu“ dobacio:
-Viša sila ali je bilo mnogo lepo. Svirali smo pola programa, tek ćemo da radimo zajedno.

„Delarnovicma“ je ubrzo bilo jasno da ni oni ni hrvatski bend „Overflow“ neće moći da nastupe na mokroj bini i da će na nju biti u prilici da izađu samo DJ-evi planirani za daleko kasnije sate. Šteta što, iz objektivnih razloga, nije na željen način realizovana lepa ideja – ostaje nada da će se pronaći mogućnost i termin za vedru reprizu.

Pogledajte još