Od utorka skuplji Imlekovi proizvodi

BEOGRAD, 25. juna 2011. (Beta) - Najveća mlekara u Srbiji, kompanija Imlek (www.imlek.rs), najavila je da će od utorka 28. juna povećati cene mleka i mlečnih proizvoda od jedan do tri odsto.

Menadžerka za odnose sa javnošću Imleka Nevena Veselinović rekla je agenciji Beta da će proizvodi te mlekare poskupeti zbog povećanja cene sirovina i energenata.

Ona je istakla da će cena Imlekovog pasterizovanog mleka, koji troši najveći broj potrošača i nakon poskupljenja, biti jeftiniji od konkurencije.

Veselinovićeva nije mogla da precizira kolike će biti maloprodajne cene mleka i mlečnih proizvoda najveće mlekare u Srbiji, jer to, kako je rekla, zavisi od reakcije trgovaca i koliko će biti marže.

U Mlekari "Subotica" (www.mlekara.rs), koja je kao i Imlek deo Denjub fud grupe, rekli su da će povećati cene, ali da će o poskupljenju proizvoda odlučivati krajem iduće sedimice.

Cene proizvoda Šabačke mlekare neće se menjati bez obzira na povećanje cena koje su najavile druge mlekare, rečeno je agenciji Beta u toj mlekari.

Pogledajte još