Džon Karpenter se vraća hororu posle deset godina

LOS ANDJELES, 25. juna 2011. (Beta) - Reditelj horor klasika "Noć veštica" Džon Karpenter vraća se svom omiljenom žanru posle pauze od deset godina, filmom "The Ward" koji u julu stuže u bioskope.

Amber Herd u tom filmu igra ženu koja se 1960-ih godina budi u psihijatrijskoj instituciji bez ikakvih uspomena na svoj život. "To je bila prva prilika za mene od 2001. To je nešto što sam mogao da uradim i mislio sam da će biti veoma zabavno", kazao je 63-godišnji režiser. Karpenter je prethodni film "Ghosts of Mars" snimio 2001. i nakon njega je napravio pauzu u radu pošto je, kako je tada objasnio, "izgoreo".

"Bio sam zaista umoran od snimanja filmova. Mislio sam: 'Moram da prestanem na neko vreme. Ne mogu više to da radim'. I publika se složila sa mnom", kaže režiser. Ipak, vratio se hororu, kojeg naziva "univerzalnom emocijom koju svi osećamo". "Svaka osoba u svakoj zemlji, svako živo ljudsko biće ima iste strahove. Horor premošćuje granice u smislu publike. Komedija nekada ne putuje. Neke drame nekada ne putuju. Ali horor, strah, uvek putuje", objasnio je.

Pogledajte još