Ana izgubila od Petre Cetkovske

Posle izvanrednih igara i ubedljivih pobeda u prva dva kola, Ana Ivanović je po ko zna koji put pokazala da više nema mentalnu stabilnost neophodnu za ostvarivanje boljih rezultata.

Petru Cetkovsku je pre tri godine Ana Ivanović na Otvorenom prvenstvu Francuske u Rolan Garosu savladala bez izgubljenog gema i tada je osvojila jedinu gren slem titulu.

U međuvremenu Petra Cetkovska nije znatnije unapredila igru i trenutno je 81. igračica sveta, ali igra Ane Ivanović više ne liči na onu iz šampionskih dana.

Gotovo neverovatno zvuči podatak da Ana Ivanović nije imala nijednu brejk šansu, što najbolje govori o njenoj nemoći. Udarce koje je u prva dva meča lako pogađala, danas je slala u mrežu ili u aut i na kraju je imala 11 neiznuđenih grešaka više.

Vimbldon je za Anu Ivanović bio velika šansa da počne povratak u svetski vrh, jer je do četvrtfinala imala protivnice koje su od nje slabije rangirane. Da je uspela da uđe među osam najboljih, pretekla bi i Jelenu Janković, koja je 15. na listi najboljih.

Ovim porazom Ana Ivanović nije završila učešće na Vimbldonu, jer sa Andreom Petković iz Nemačke igra u konkurenciji dublova. Njih dve u drugom kolu će, najverovatnije u ponedeljak, igrati protiv Ruskinje Nađe Petrove i Australijanke Anastasije Rodionove.

(FoNet)

Pogledajte još