SCG definitivno sa 22 igrača na SP

BIRERBEK, (Beta) – Reprezentacija Srbije i Crne Gore imaće 22 igrača na predstojećem Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, odlučeno je posle sastanka čelnika Fudbalskog saveza SCG s predstavnicima Svetske fudbalska federacije (Fifa).
Dušan Petković napustio je , posle priprema u Austriji, reprezentativni tim, zbog optužbi u javnosti na račun njegovog oca, selektora Ilije Petkovića, da ga je favorizovao.
“Posle sastanka sa zvaničnicima Fife odlučeno je da selektor Petković ne zove zamenu za svog sina Dušana”, kazao je portparol “plavog” tima Aleksandar Bošković.
Pravila Fife jasno govore da je zamena u poslednjim trenucima pred SP moguća samo ako je igrač povređen, a mi smo na sastanku rekli da to nije slučaj, naveo je on.
“Bićemo jedini tim koji će početi SP sa 22, umesto sa 23 igrača, ali to smo prihvatili i vreme je da krenemo dalje. Mislim da je zaključenjem ovog slučaja skinuto breme s leđa selektora i čitavog tima”, rekao je Bošković i pozvao narod u SCG da se okrene fudbalu i predstojećim utakmicama.
Upitan o atmosferi u timu posle odlaska Dušana Petkovića, prvi golman “plavih”, Dragoslav Jevrić,  rekao je da bi svi igrači više voleli da je Dušan ostao. “Medutim, to je njegova odluka. On je otišao kući, a mi ćemo nastaviti dalje”.
SCG igra prvi meč  u nedelju s Holandijom, a slede dueli sa Argentinom i Obalom Slonovace u Grupi C.

POLJOPRIVREDNI SAJAM

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.