Fish fest

Kej kod Kule Nebojsa, drugog dana manifestacije bio je rezervisan za Vip takmicare. Da "ukrste svoje kotlice" i pokazu sta znaju odlucili su novinari:Studia B,Novosti, Kopernikus televizije, Radio Beograda i mnoge druge redakcije.

Dobra atmosfera, pesma i muzika, obecavali su fer takmicenje. Za pripremu corbe svi su imali istu vrstu ribe, a finese koje "zivot znace" morali su da docaraju zacinima i nekim "malim tajnama velikih majstora".

Proslogodisnji dobitnici specijalne nagrade, ekipa Fakulteta dramskih umetnosti sa dekanom Zoran Popovicem na celu bila je raspolozena za razgovor.

Fotogaleriju sa Fish festa možete pogledati i ovde.

"Riblja čorba se kuva po osecaju, po ukusu, nema recepta. Postoje neke stvari koje se ne smeju koristiti, kao sto je paradajz. Svi ovde stavljaju paradajz osim nas, zato ocekujemo da pobedimo", kroz salu nam je rekao dekan.

Otkrio nam je i da je vazno staviti sto vise zelenih zacina: celer, persun, mirodiju... A riba je verovali ili ne, najmanja bitna. Jos jedna stvar koju smo saznali da se riba stavlja kada je kuvanje corbe privedeno kraju, na samo 5 minuta. Bez luka riblja corba nije prava stvar, znaci koristite sto vise luka.

Vip corba nije bila na prodaju, mogla je samo da se degustira.Ipak, za 200 dinara ste mogli da kupite porciju riblje čorbe onih koji su Vip u pripremi hrane.

Za poslednji dan manifestacije prijavljeno je 100 takmicarskih ekipa.Nije ni cudo, jer su nagrade zaista, primamljive: od 20 do 50 hiljada dinara.Pripemljene su i utesne nagrade, za one koji ne budu imali srece da sutra poboljsaju svoj budzet.

Ako znate ko je Stambol Gestmanov, ko je i predsednik zirija, znate i da nece biti ni malo lako, okititi se titulom najboljeg kotlica "Fish Fest-a".

I za sam kraj Koncert grupe "O Dila" jer Dunav bez muzike, prosto, nekako ne ide.

Tekst: Marija Milenković
Fotografije: Mirjana Ristić

Pogledajte još