DRAMA SA SREĆNIM KRAJEM: Akcija spasavanja slončeta i slonice koji su upali u jamu trajala tri sata (VIDEO)

Veterinari i osoblje parka na Tajlandu izveli su dramatično spasavanje slonice i njenog mladunčeta koji su upali u jamu.

Dramatična akcija odigrala se po kiši, u centralnoj provinciji Nakhon Najok u sredu kada je jednogodišnji slon upao u jamu pored puta. Uznemirena majka je želela da sačuva svoje dete, pa je bdila iznad jame. Kako bi je sačuvali, dali su joj sedativ, nakon čega je i ona upala u jamu.

Spasioci su koristili dizalicu montiranu na kamion da izvuku majku pre nego što su se popeli na nju kako bi otpočeli reanimaciju, dok je kopač izvlačio zemlju kako bi uznemireno slonče moglo da se izvuče iz klizavog blata.

Potom se odigralo nešto neverovatno. Slonče je čim je izvučeno, došlo do majke i počelo da je gurka. Ona se ubrzo osvestila i oboje su se odmah vratili u divljinu.

Timu je trebalo više od tri sata da završi čitavu akciju spasavanja.

Dr Čananija Kančanasarak, veterinar Odeljenja nacionalnog parka Khao Iai rekla je da je bilo nemoguće prići mladunčetu dok je mama slonica bila u blizini.

- Zato smo joj dali tri doze tableta za smirenje, ali je ona krenula ka svojoj bebi pre nego što se onesvestila i udarila je glavom - rekla je Kančanasarak.

Izvor: Telegraf.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još