JEDANAEST SAVETA: Kako da imate najbolji seks ikad?

Seks nije samo zabava. Dobar seksualni život je zdrav. Svaki orgazam oslobađa poplavu hormona oksitocina, koji poboljšava naše raspoloženje, a redovni seks poboljšava rad srca, smanjuje stres i depresiju, poboljšava samopouzdanje i pomaže nam da bolje spavamo. Maženje u krevetu pomaže da se osećamo bliskije sa partnerom i pojačava osećaj intimnosti. Jedanaest stavki veoma su bitne ako želite da imate najbolji seks u životu.

1. Komunikacija

Parovi koji međusobno razgovaraju o svojim željama imaju bolji seks i zdraviji odnos, otkriva istraživanje. Recite partneru šta vam se sviđa, a što ne. Slobodno podelite svoje najintimnije fantazije i želje. Ako ste previše stidljivi da biste naglas rekli te misli, zapišite ih i dajte partneru da pročita.

2. Raznovrsnost

Začinite svoj seksualni život pomerajući svoje granice kao par. Poigrajte se sa predigrom. Dodirujte se na nove načine. Isprobajte različite seksualne položaje kako biste utvrdili koji vam omogućavaju najveće uživanje. Kostimirajte se i igrajte različite uloge (medicinska sestra-doktor, kauboji-indijanci...). Pređite sa kreveta na pod, u kupatilo ili na kuhinjski pult. Gledajte porno-film zajedno. Koristite seksi igračke.

3. Plan

Bez obzira na to koliko bi hteli da vodite ljubav, pretrpani raspored može da vam smeta. Zato planirajte vreme za seks u svom kalendaru, baš kao i druge važne datume. Onda je manje verovatnije da ćete ga preskočiti. Određivanje dana ili datuma daje vam vremena za pripremu, iako vam to možda deluje glupo... Rezervišite seks koliko mislite da je realno - bilo da se radi o jednom nedeljno ili svakog drugog dana. Odaberite vreme kada znate da nećete biti umorni ili rastreseni.

4. Vežba

Vežbanje pojačava izdržljivost u krevetu. Fitnes jača i oblikuje telo, što poboljšava samopouzdanje i pomaže da se osećate seksi. Stručnjaci savetuju oko 150 minuta aerobne aktivnosti i dva dana treninga snage nedeljno.

5. Usporite

Vreme za seks je deo dana kada ne žurimo. Usporite u predigri. Ti dodatni minuti, koje provedete u dodirivanju i ljubljenju, pomažu da se uzbudite i učinite seks prijatnim. Kada usporite, više vremena ćete provesti sa svojim partnerom, a to je dobro za vezu.

6. Lubrikanti

Ženska tela se prirodno vlaže, ali ponekad to ide malo teže. Hormonske promene za vreme menopauze ili nakon porođaja, mogu prouzrokovati suvoću vagine, zbog koje se javlja bol tokom seksa. Lubrikanti na bazi vode su najsigurnije rešenje i mogu se koristiti sa kondomima.

7. Budite ljubazni

Ne mora svaki romantični susret da se završi seksom. Vi i vaš partner možete da pronađete zadovoljstvo na mnoge druge načine. Okupajte se zajedno ili jedno drugog senzualno masirajte mirisnim uljima. Dovedite jedno drugo do orgazma kroz masturbaciju. Učite ga kako volite da vas dodiruje. Ili se samo mazite.

8. Atmosfera

Seks je moćno sredstvo za ublažavanje stresa, ali to je teško kada ste u grču ili kada ste imali loš dan. Nakon teškog dana, zajedno uradite nešto smirujuće kako biste se opustili. Slušajte opuštajuću muziku, napravite zajedno večeru, pripremite kupku ili meditirajte. Istraživanja pokazuju da meditacija svesnosti pomaže ženama da se više zadovolje tokom seksa.

9. Noćno bekstvo

Ponekad je potrebno da oživimo seksualni život promenom sredine. Odlazak na zajedničko putovanje može biti idealan za rasplamsavanje romantike i strasti. A čak i ne morate da idete daleko. Isključite mobilne telefone i fokusirajte se jedno na drugo. Pretvarajte se da ste tek počeli da izlazite ili da ste stranci, koji su se slučajno sreli. Zavedite jedno drugo.

9. Kad nema seksa, upoznajte Kegela

Kegelove vežbe jačaju mišiće i opuštaju vaginu kako bi seks bio prijatniji, poboljšavaju protok krvi u tom području i olakšavaju postizanje orgazma. Da biste radili ove jednostavne vežbe, samo zategnite i opustite mišiće koje koristite za zadržavanje mokraće. Ove vežbe nisu samo za žene - muškarci koji praktikuju Kegelove vežbe imaju bolju erekciju i intenzivnije orgazme.

10. Posetite svog doktora

Ponekad je rešenje za bolji seks u ordinaciji. Neki lekovi, kao što su antidepresivi i lekovi za krvni pritisak, mogu da smanje vašu seksualnu želju. Problem predstavljaju i zdravstvena stanja kao što su srčane bolesti, suvoća vagine, multiple skleroza ili depresija. Posetite doktora i razgovarajte o tome da li neki zdravstveni problem ima uticaja na vaš seksualni život. Budite iskreni sa njim, da biste pronašli pravi odgovor.

11. Razgovarajte sa seksualnim terapeutom

Seksualni terapeut je osoba koja će videti da li vam nešto smeta u spavaćoj sobi. Terapeuti su psiholozi ili psihijatri koji mogu da reše probleme kao što su nedostatak želje, problem sa erekcijom ili problem postizanja orgazma. Možete se naći sa terapeutom sami ili to možete uraditi sa svojim partnerom.

Izvor: Živim.gloria.hr
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.