Isprobajte novu hit dijetu - 17 dana!

Odlazak na letovanje se opasno približio, a Vas blago rečeno hvata panika od pomisli na višak kilograma koji će sevnuti kada se budete skinuli u kupaći? Iako je uvek najbolje sa pripremama krenuti što ranije, stalno voditi računa o ishrani i redovno vežbati (da, da...to ste već znali....), ipak, ne treba gubiti nadu i kad nam ostane malo vremena za ispravljanje grešaka. U tome će vam sigurno pomoći nova hit dijeta kojom se odlični rezultati postižu već posle samo 17 dana!

Ova popularna dijeta je već preplavila društvene mreže poput Twittera i Facebooka, a može se naći i na DVD-ju. Njen tvorac dr Majkl Moreno obećava da ćete bez problema izgubiti višak kilograma i što je još važnije, da će taj učinak biti dugotrajan, čak doživotan za one koji se budu pridržavali njegovih saveta.

Dijeta "17 dana" se sastoji od četiri ciklusa, a svaki ciklus traje 17 dana tokom kojih korisnici naizmenično jedu ugljenehidrate, proteine, voće i drugu hranu s ciljem podsticanja boljeg rada metabolizma i gubljenja kilograma.

Moreno tvrdi da se svaki ciklus sastoji od 17 dana jer je to savršeni vremenski period nakon kojeg telo počinje da 'prepoznaje' program dijete. Drugim rečima, svakih 17 dana menjate način ishrane i tako izazivate 'metaboličku konfuziju'.

(old_image)

Iako dijeta ne isključuje u potpunosti određenu hranu, postoje specifična pravila o tome šta se sme jesti, a što ne. Evo samo nekoliko smernica:

Koristite što više začina.
Koristite voće umesto šecera.
Koristite beli luk i cimet.
Bolje senf nego majonez.
Ni voće ni ugljenihidrati nisu dozvoljeni posle 14 časova.

Grčki jogurt je jedna od elementarnih stvari Morenovog dijetetskog programa. Ljudi koji su na dijeti ujutro mogu da pojedu keks ili kolačić.

„Mislim da je ova dijeta jedina koja je za sve ljude", kaže Moreno.

To znaći da nije važno želite li da izgubite par kilograma ili znatno više, nije ni važno da li ste zadovoljni sobom takvi kakvi jeste, ova dijeta je, kako tvrdi dr Moreno baš za svakoga.

„Ovo nije samo način usmeravanja pozornosti na ono što govori vaga već se radi o fokusiranju na dobro i pravilno zdravlje sistema organa za varenje", zaključuje dr Moreno.

Pogledajte još