ZA NEODOLJIV IZGLED: Kosa boje bakra ponovo je u trendu

Iako na prvi pogled ne deluje tako, može stajati skoro svima. Reč je o boji bakra. To je nijansa između crvene i braon boje, koja na kosi izgleda neodoljivo. Ona je živahna, zabavna, a ove godine su se za nju opredelile mnoge influenserke, tako da je bakarna boja postala modni trend na društvenim mrežama.

Frizeri tvrde da je ova nijansa odličan način da vaša kosa bude toplija i sjajnija, posebno tokom sunčanih meseci. Oni bakarnu boju još nazivaju i "sestrom" kestenjaste i bordo boje.

Problem može predstavljati održavanje bakarne boje. Preporučuje se da koristite proizvode za kosu koji su bezbedni za boju, kao i da je ne perete svakog dana. Često pranje kose treba izbegavati i ukoliko imate bilo koju vrstu pramenova.

Možda vam se na prvu čini da ova nijansa nije baš za svakoga i da nećete moći da je "nosite", međutim, to nije tako. S obzirom na to da je to mešavina crvene i braon boje, može se uklopiti u mnogo različitih boja i tekstura kose.

Bakar ima širok spektar tonova od plave jagode, preko kestenjaste, do svetlijih nijansi, što znači da odgovara različitim tonovima kože. Pronađite stilistu kojem verujete i zajedno sa njim se opredelite za nijansu koja će vama najviše odgovarati. Gledajte da izaberete onu boju koja ima slične nijanse kao vaša koža.

Izgledajte neodoljivo i sveže, obucite omiljenu odeću i osećajte se srećno i zadovoljno.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još