Dušan Petkovic želi da zaštiti oca

BEOGRAD, (Beta) - Reprezentativac Srbije i Crne Gore Dušan Petković izjavio je u sredu da je "plavi" tim napustio jer je želeo da zaštiti oca, selektora Iliju Petkovića.
"Nisam želeo da moj otac bude 'razapet' zbog eventualnog neuspeha reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, samo zato što je pozvao mene. Nisam želeo da se neko iživljava na njemu, jer on to nije zaslužio", rekao je Dušan Petković na konferenciji za novinare u sedištu Fudbalskog saveza SCG.
Dušan Petković dobio je poziv za "plavi" tim prošle nedelje, kada je postalo izvesno da napadač Mirko Vučinić neće moći da se oporavi na vreme za SP, koje poćinje u petak. To je izazvalo oštru reakciju dela javnosti, koji su optužili selektora da je favorizovao Dušana Petkovića zato što mu je sin.
Dušan Petković je istakao da je odlazak iz tima njegova lična odluka, koju je doneo rukovodeći se potrebom da učini sve što je u njegovoj moći da "plavi" rade na miru, da selektor vodi tim bez nepotrebnog pritiska ili problema.
Petković je apelovao na javnost da ne pokušava da kvari atmosferu u selekciji SCG, iako je dodao da je remećenje odnosa u nacionalnoj selekciji - nemoguća misija. "Da je otišao neko iz prvih 11, tada bi postojao problem.
Ovako će selektor i igrači imati mirnu glavu pred i u toku Svetskog prvenstva".
"Verujem da zaslužujem da budem na SP u Nemačkoj i da je neko drugi selektor sigurno bih danas bio s njima", kazao je Petković, dodajući da je odluku o odlasku iz tima doneo, pošto se prvi put u karijeri vodio osećanjima prema ocu.
On se zahvalio kolegama iz reprezentacije na podršci koju su mu pružili tokom priprema u Austriji i naveo da su svi igrači, igrači iz prve postave i s klupe želeli da on ostane s njima, ali da su, na kraju, razumeli njegovu odluku.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.