Letnja avantura-da ili ne?

Letnja avantura- da ili ne?

Sunce podiže nivo kortizola, zbog čega smo aktivniji ali i serotonina, koji nam pruža osečaj zadovoljstva.

Zbog svih tih stvari, na odmoru smo opušteniji i spremniji da doživimo neka nova iskustva i nije redak slučaj da se na letovanju zaljubimo “do ušiju“ , iako nismo baš tinejdžeri. Letovanje i ne bi bilo toliko lepo da sa sobom ne nosi i poneku ljubavnu avanturu.

Hamburški psiholog Angelika Fas, kaže da su letnje avanture odličan način da pobegnemo od dosadne svakodnevice. One nam donose neku novu energiju, pune nam baterije za narednu napornu godinu i čine nas zadovoljnijim. Kao veliki pristalica letnjih avantura, ona čak daje i šest saveta kako da se zaljubite na moru.

Letujte sami

Nemojte odustati od puta zato što nemate sa kim da odete na letovanje.To što čete putovati sam ne treba da vas plaši, već gledajte na to, kao na odličnu priliku da upoznate nekog

Konačno se opustite

Na letovanju zaboravite na stres. Promenite se i opustite. Pomislite samo na to da ste u novom gradu, gde vas niko ne poznaje, a to je dobra prilika da budete neko drugi. Ta promena može puno da vam pomogne.

Potražite pomoć

U nepoznatom gradu ste, pa je potpuno normalno da zatražite pomoć od nekog i to baš od zgodnog muškarca na plaži. To je dobar početak razgovora, a možda se vaše poznanstvo neće završiti samo na tome.

Idite na grupne izlete

Nemojte da preskačete nijedan izlet dok ste na letovanju. Putovanje brodićem ili poseta dalekih plaža odlična je prilika da upoznate nekog.

Džogirajte sami

Probudite se ranije, spustite se do plaže i istrčite nekoliko krugova po plaži. Ne možete ni da zamislite koga sve možete da sretnete ujutru dok većina spava.

Učestvujte u grupnim sportovima

Odbojka na pesku ili igre s loptom u vodi dobar su način da se zabavite tokom dana. Ako baš i niste vični tome, nema veze, važno je da se priključite grupi i dobro se zabavite.

Pogledajte još