JK pozvala Balkance da zanjišu bokovima i kažu "Alahu, amin"

- Veoma sam zadovoljna premijernim izvođenjem. Trenutno vlada prava internet euforija! Gori i 'fejsbuk' i 'jutjub', kako se čini, gori i Balkan! Meni je to sasvim dovoljno za početak - kaže Karleuša za "Alo".

- Da se plašim, ne bih tako nešto ni snimila. Tekst je naizgled jako jednostavan i to nam je bila namera, ali kada malo bolje razmislite, 'Alahu amin' ima veoma duboko i misaono značenje. Pevam o novoj religiji, religiji ljubavi, religiji koja će ujediniti sve druge religije. Cilj mi je bio da stihovima poput 'nova religija za nove fanatike slavi ljubavne jeretike' poručim da treba da budemo fanatici ljubavi, da se između nas nikada ne ispreče verske razlike. Zato sam ja u pesmi namerno kontradiktorna i izgovaram 'ja sam plava Šeherezada, posle mene sve u vodu pada, Alahu amin'. Volela bih da sve razmirice, razlike, netolerancija i predrasude, kao u pesmi, padnu u vodu. Pozivam sve narode Balkana da izgovore 'Alahu amin' i da zanjišu bokovima. U svakom slučaju, normalni i pametni ljudi će razumeti šta ovim poručujem, a oni zatucani će i dalje pokušavati da zapale fitilj na našem balkanskom buretu punom baruta! Verujem da im tako nešto više neće poći za rukom”, kaže Karleuša.

JK kao brineta

Mala od skandala poznata kao platinasta plavuša za ovu priliku je postala brineta, a sve kako kaže da pojača utisak pesme.

- Plave Šeherezade ne postoje, nažalost. Možda jednog dana, u idealnom svetu, svetu u kome vlada religija ljubavi, plave Šeherezade neće biti nonsens. Dodaću i da se svima veoma svidela promena boje kose i da sam dobila more komplimenata, što mi kao ženi veoma prija. Ipak, nisam sigurna da se neću vratiti u staru boju - priznaje Karleuša.

Nisam nešto popularna u Hrvatskoj

Jelena Karleuša, koja se našla u centru javnosti kad se pronela vest da će hrvatski RTL cenzurisati njen nastup, nije se libila da kaže da u Hrvatskoj njene pesme nisu baš nešto slušane.

- Upitala sam ekipu RTL-a da li su glasine o mojoj cenzuri tačne i oni su se grohotom nasmejali na to! Uverili su me da je reč o tendencioznom plasiranju neistina, sa namerom da se uzburkaju neki nacionalistički duhovi. Drago mi je da je sve prošlo u savršenom redu i da su cenzure srpskih izvođača u hrvatskim medijima stvar njihove ružne prošlosti. Moja cenzura na hrvatskoj televiziji meni ne bi napravila neki preterani problem jer tamo ionako nisam nešto popularna - kaže JK.

Pogledajte još