ZNAČAJNO ĆE IH REDUKOVATI: Koje četiri metode će vam pomoći da uklonite strije?

Strije su sasvim normalna i uobičajena pojava, a gotovo da nema osobe koja ih nema na bar jednom delu tela. Najjednostavnije rečeno, strije su ožiljci koji nastaju kada se naša koža naglo skupi ili rastegne. U tom procesu, dolazi do pucanja elastina i kolagena, a posledice su vidljive na koži.

Pojedinima smetaju strije i žele da ih se reše, dok ima i onih kojima uopšte ne smetaju i smatraju ih sastavnim delom lepote ljudskog tela. Ako vama smetaju, pročitajte koje četiri metode mogu značajno redukovati ove ožiljke.

1. Suvo četkanje

Ovo je specifičan oblik limfne drenaže, za koju vam je potrebna četka sa gustim vlaknima. Preporučuje se da pre tuširanja "četkate" svoje telo pokretima nagore. Ovaj proces omogućava da se omekšaju masne naslage ispod kože i na neki način ih "primorava" da se ravnomernije rasporede. Ako svakog dana praktikujete suvo četkanje, vaša koža će proizvesti više kolagena, što će ublažiti vidljivost strija.

2. Retinol

Ovaj magičan sastojak stimuliše obnavljanje ćelija. Redovnim korišćenjem ovog derivata vitamina A, obezbedićete koži dodatni priliv kolagena i obnavljanje epiderma. Retinol omogućava istrovremeno piling i hidratacju kože.

3. Hidratacija

Hidratacija je jako bitna, jer kada je vaša koža nahranjena, ožiljci koje naprave strije biće znatno blaži. Treba da znate da većina ulja i hidratantnih preparata sadrži laurinsku kiselinu koja olakšava proizvodnju kolagena.

4. Masaža

Masiranje strija povećava cirkulaciju, ali i rast novog tkiva. Sve to može znatno umanjiti vidljivost strija i pomoći obnovu dela kože koji je zahvaćen ovim ožiljcima.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još