Lukić ne dolazi na sednicu FSS

Vladan Lukić je naveo da je klub ovakvu odluku doneo jer, kako se navodi u saopštenju, FSS-a do sada nijednom nije pozvao predstavnike Zvezde na sednice bilo kog organa koji su donosili važne odluku o domaćem fudbalu.

Predsednik FSS Tomislav Karadžić juče je pisanim putem pozvao predstavnike Zvezde na sednicu IO u Staroj Pazovi u četvrtak.

"U pismu koje ste mi uputili, kao i u medijima, unapred ste najavili da će Izvršni odbor doneti odluku o zakazivanju vanrednih izbora u FSS. Tako ste potvrdili naše uverenje da samovoljno upravljate fudbalskom organizacijom i da legalni organi služe samo za pokriće vaših odluka koje se često donose i van saveza", kaže se u Lukićevom saopštenju.

Crvena zvezda je javnosti predstavila i predlog za reformu domaće Super lige, a Lukić je naveo da je taj dokument poslat i svim članovima ovog takmičenja.

On je dodao da je potrebno da se održi sastanak na kome bi predstavnici klubova, sindikata igrača, Zajednice Superligaša i FSS raspravljali o Zvezdinom predlogu.

Prema statutu FSS, za raspisivanje vanrednih izbora potrebno je da takvu inicijativu podrži trećina članove skupštine te organizacije.

(Beta)

Pogledajte još