ŠEST SAVETA ZA DAME: Kako da sačuvate šminku na licu tokom toplih letnjih dana?

Većini dama se često dešava da kada nanesu šminku, posle par sati, ona jednostavno nestane. To je zato što nesvesno dodirujete svoje lice i na taj način uklanjate proizvode. To je posebno izraženo u letnjim danima, kada se zbog vrućine može desiti da vam se šminka prosto "istopi". Sav vaš trud pada u vodu, a lice vam deluje neuredno i prljavo. Pročitajte nekoliko saveta koji će vam pomoći oko ovih problema.

Prvo što treba da uradite pre nanošenja proizvoda je piling kože

Lagano uklonite mrtve ćelije sa kože lica pomoću rukavice ili neke druge mekane tkanine i preparata za piling.

Zatim nanesite prajmer

Ako želite da vam šminka zaista traje dugo, onda je potrebno da iskoristite prajmer. Prajmer će puderu dodati funkciju zaštitne barijere, pa kada vam koža postane suva ili masnija u toku dana, neće dozvoliti da vam se sve "istopi".

Kada nanosite rumenilo, uradite to iz dva puta

Nanesite kremasto rumenilo pre, a rumenilo u prahu posle nanošenja pudera. Na ovaj način ćete boju održati na mestu tokom celog dana. Najbolje je da upotrebite jedno rumenilo u narandžastoj nijansi, a drugo u roze, kako biste stvorili efekat prirodnog rumenila.

Fiksiranje ajlajnera

Ako koristite ajlajner, stavite preko njega senku za oči, kako bi se fiksirao.

Pokušajte da slojevito nanosite karmin

Za ovo će vam biti potrebni puder u kamenu, karmin i olovka u sličnoj boji. Prvo nanesite malo pudera u kamenu preko usana, a zatim uokvirite spoljne linije usana olovkom. Olovkom takođe popunite cele usne, a zatim na samom kraju nanesite karmin.

Na kraju, uvek fiksirajte šminku

To možete uraditi sprejem za fiksiranje ili puderom u prahu. Ovo će stvoriti barijeru između baze - pudera i spoljnih uticaja, pa će glavni deo šminke trajati duže na vašem licu.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još