SAVETI ZA DAME: Kako ostaviti dobar utisak na prvom sastanku?

Sigurno ste do sada imali bezbroj neuspešnih prvih ljubavnih sastanaka, toliko da se niste odazivali ni na drugi, treći... Čini se da današnji muškarci baš ne žele da se obavežu, zbog čega je teže nego pre uspostaviti ljubavnu vezu. Ako želite da se potrudite da na prvom sastanku ostavite dobar utisak i da budete sigurni da će vas simpatija opet pozvati, predstavljamo vam nekoliko ključnih koraka koji će vam verovatno omogućiti da se to i desi.

1. Dajte mu kompliment

Muškarac voli da prima komplimente od žene. Naravno, muškarci delaju na temelju svog promišljanja, tako da bi trebalo da iskoristite ono što on misli da je ključ za privlačenje njegove pažnje. To mu daje malo samopouzdanja i navodi ga da vas poželi.

A kada je u pitanju davanje komplimenata, bitna je vrsta komplimenta.

Najpre bi trebalo da osmotrite njegove lične karakteristike. To može biti njegov stil odevanja, ili džentlmenski maniri, svakako nešto što vas oduševljava. Važno je da to javno kažete. To pokazuje da se zanimate za njega i pokazujete kako ga vi vidite kao muškarca.

2. Budite prijateljski nastrojene prema drugima

To što ste ljubazne prema drugima u okolini dok ste na ljubavnom sastanku pokazuje da imate ispravne moralne vrednosti. Takođe, kada žena poznaje bonton, muškarce to izuzetno privlači i smatraju je vrednom truda.

Kada poštuješ druge, to mu odmah daje do znanja da si samosvesna i da održavaš samopoštovanje. Što više poštujete sebe samu, veća je verovatnoća da ćete steći njegovo poštovanje.

3. Pokaži svoju autentičnost

Biti stvaran je osvežavajuće u svetu društvenih mreža, filtriranih do savršenstva. On želi da sazna ko ste vi zaista i šta vas sve zanima. Ako ne pokazujete svoju ličnost na dejtovima, mučiće se i razmišljati da li ste vredni drugog poziva. Vaša nesposobnost da pokažete autentičnost, sprečiće vas da uspostavite stvarnu konekciju sa njim. Budući da je svaka žena jedinstvena na svoj način, vaše neobične stvari su, koliko god se možda vama i ne dopadale, ono što zbog čega mu se sviđate još više.

4. Preskočite noćnu čašicu

Na dejtu ste i neverovatno se zabavljate. Želite da nastavite druženje koktelom posle večere, ali onda rizikujete da ćete zajedno provesti duže od dva do tri sata, što je preporučljivo za prvi sastanak. Žene se tada opuštaju tako da gube svoju tajanstvenost i doslednost, što je u početku odnosa izuzetno važno. To muškarce odbija i smatraju da je konzumiranje alkohola na prvom sastanku neoizbiljno i smatraju da se druženja možda nećete ni sećati. Moto: Ostavite malo misterije i za kasnije.

5. Reci "da" avanturama

Dakle, možda prvi sastanak nije kafa u vašem omiljenom kafiću ili koktel u lokalnom baru, nego bogato subotnje poslepodnevno planinarenje ili poseta najnovijoj umetničkoj galeriji. Kakva god da je avantura u pitanju, izgovaranje "da" sigurno će izazvati njegovo zanimanje.

Muškarca više privlači žena koja je spremna na avanturu i koja želi uvek dobro da se zabavi. Odlazak na neku avanturističku aktivnost izvrstan je način da nekoga zaista upoznate. Muškarac će hteti da vidi koliko ste otvorenog uma. Muškarac će gravitirati prema ženi koja je sigurna u sebe, zbog koje se oseća sjajno i otvorena je za zabavne avanture.

Izvor: Prva.rs/Miss7.24sata.hr
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još