Vilaš-Boaš: Klupska očekivanja su maksimalna

"Od ovakvog kluba se očekuje da odmah bude uspešan. Bio bih iznenađen da zadržim posao ako ne budem pobeđivao", rekao je Vilaš-Boaš novinarima na zvaničnom predstavljanju u Londonu.

"Klupska očekivanja su maksimalna, ali nema sumnje da mora postojati kompromis s brojem trofeja... Sve što mi je vlasnik rekao, znao sam i ranije - pokušaćemo da pobedimo u svim takmičenjima", rekao je 33-godišnji portugalski stručnjak.

Vlasnik Čelsija Roman Abramovič želi da njegov tim pobeđuje stalno i osvaja trofeje, a najviše želi onaj u Ligi šampiona. Ruski bogataš je beskompromisan u toj želji, tako da su "plavci" promenili sedam trenera u poslednjih osam godina.

Vilaš-Boaš je napustio Porto posle prve sezone provedene tamo, u kojoj je doveo klub do tri trofeja, među kojima su prvenstvo Portugala i Liga Evropa. Klub je na ime obeštećenja dobio 15 miliona evra.

"Rastanak je bio težak. To se jako osetilo u Portugalu. Bio sam 100 odsto predan Portou i to će uvek biti moj klub. Uvek sam se dobro osećao u njemu, ali svako oseća potrebu za novim izazovom", rekao je Vilaš-Boaš.

On je otkrio i da je Porto izneo takođe jako unosnu ponudu kako bi ostao, ali da se ipak odlučio za Čelsi.

Vilaš-Boaš često se poredi sa svojim zemljakom Žozeom Murinjom, za koga je radio kao skaut u Čelsiju od 2004. do 2007. godine, a onda i u Interu.

Na svojoj prvoj konferenciji za novinare u Čelsiju, Murinjo je sebe proglasio za "posebnog". Dolazak Vilaš-Boaša nije bio tako grandiozan.

"Što se tiče nadimka, sačekaću da mi ga vi (mediji) date. Nadam se da ću biti uspešan i da će nadimak na kraju biti dobar. Ovo nije predstava jednog čoveka, ovde treba stvoriti empatiju i podići
ambicije svih oko mene. Možda bi trebalo da budem 'grupni
'", rekao je Vilaš-Boaš.

On je rekao da će njegov stil biti "pobednički sa određenom količinom napadačkog žara".

(Beta)

Pogledajte još