Akademija za obuku vozača

Nacionalna vozačka akademija (NAVAK), u koju će biti uloženo oko osam miliona evra, prva je specijalizovana škola sigurne vožnje u Srbiji i jedinstvena u regionu, koja će doprineti većoj bezbednosti učesnika u saobraćaju, rekao je juče direktor kompanije "Sat medija grup" Momir Alvirović. On je na konferenciji za novinare, povodom promocije te akademije, istakao da će primena programa akademije početi odmah i da će se program realizovati na osnovu iskustva koje su predstavnici "Sat medija grupe" stekli obilazeći sve značajnije centre te vrste u svetu. 

- Projekat je pripreman pet godina, a glavna misija akademije i programa koji će se izvoditi na poligonima u Pećincima jeste da ljudima pruži neophodno znanje i iskustvo, koje će svim učesnicima u saobraćaju pružiti bezbednije okruženje - istakao je on. 

Alvirović je dodao da je cilj akademije edukacija i pomoć vozačima i da ona znanja koja ne mogu da se steknu u auto-školi i iskustva koja je teško i riskantno steći na javnom putu, steknu u akademiji. On je dodao da će u akademiji moći da se obavlja i ispitivanje različitih komponenti vozila, a biće izgrađen kompleks pista na površini od 36 hektara u opštini Pećinci, koji će se sastojati od nekoliko školskih modula za razne vežbe, a osnovna infrastruktura već je urađena.

("Pregled")

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.