Tom Petty zabranio korišćenje pesme u političke svrhe

0

Autor ne dozvoljava da kandidatkinja Republikanske partije Michele Bachmann koristi njegovu pesmu "American Girl" na svojim mitizima…

Tom Petty je zapretio tužbom protiv Michele Bachmann, potencijalne kandidatkinje Republikanske stranke za predsedničke izbore u SAD 2012, zbog nedozvoljenog korišćenja njegove pesme iz 1977. “American Girl” na mitinzima koja ova političarka trenutno organizuje.

Bachmannova predstavlja državu Mičigen u američkom kongresu i važi za jakog kandidata za predsedničke izbore sledeće godine. Ona je nedavno kritikovana u javnosti, jer je pomešala poznatog glumca iz western filmova Johna Waynea sa serijskim ubicom Johnom Wayneom Gacyem.

Ovo je drugi put da Republikanska stranka koristi Pettyjevu pesmu, a bez dozvole autora. On je 2000. protestvovao kada je George W. Bush koristio njegovu pesmu “I Won't Back Down” u svojoj predsedničkoj kampanji.

Na mitingu u državi Južna Karolina, na kraju govora Michele Bachmann ponovo je puštena pesma “American Girl”, ali samo prvih 29 sekundi. Zatim je puštena pesma “Walking on Sunshine” britanske grupe Katrina and the Waves u celosti.

Izvor: NME.com

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.