Đoković: Biće teško protiv Conge!

Iako je bio veliki favorit protiv 158. igrača sveta, srpski teniser se namučio i uz neočekivano veliki broj grešaka pobedio u četiri seta - 6:2, 3:6, 6:3, 7:5.

Komentarišući pritisak koji očigledno oseća kako se približava polufinalni meč, koji može da ga dovede na prvo mesto, Đoković kaže da se, koliko god može, trudi da ne misli previše o tome.

"Pokušavam da ne mislim o prvom mestu ATP liste, već samo o protivniku i o onome što se dešava na terenu", rekao je Đoković.

Najbolji srpski teniser bio je pun hvale na račun svog današnjeg protivnika.

"Danas je odigrao stvarno veoma dobro. Videli ste koliko se dobro osećao na terenu. Očigledno je da mu nedostaje iskustvo, ali to se stiče vremenom. Ako nastavi ovako, siguran sam da će brzo biti vrhunski igrače", rekao je Đoković.

Govoreći o predstojećem meču protiv Conge, od koga u međusobnim susretima gubi 5:2, Đoković je rekao da ga taj skor ne brine previše, jer je sada mentalno neuporedivo jači nego u periodu kada ga je Francuz pobeđivao.

"U tom meču servis će biti veoma važan i na tome ću raditi u pripremi. Bez dobrog prvog servisa biće mi neuporedivo teže", rekao je Đoković.

(FoNet)

Pogledajte još