KLASIK KOJI NE IZLAZI IZ MODE: Tufne - vanvremenski dezen kojem se uvek vraćamo

Haljine su neizostavan letnji komad, u kom će nam uvek biti prijatno tokom vrelih dana, a opet, sa kojim automatski imamo i spreman outfit. Suvišno je pomenuti i šik momenat ovog odevnog predmeta. No, pri odabiru one odgovarajuće, uprkos trendovima, najčešće se okrećemo proverenim klasicima – ovog puta, tufnama.

Sa dugačkom istorijom, jedan od najomiljenijih dezena ikada, dobio je na svojoj popularnosti oko 1700. kada su se stekli uslovi za proizvodnju identičnih i ravnomernih tačkica po čitavoj tkanini. Zbog aktuelnog plesa iz tog doba, patern je i dobio naziv: polka dots. Pedesetih godina trendu haljina na tufne priklonile su se tadašnje najveće zvezde, poput Merilin Monro i Elizabet Tejlor, a najprodavaniji modeli iz slavnog New Look-a, Christiana Diora, bili su upravo ovog dezena. Od tada, tufne su ušle u krug visoke mode bez trenutka pada na popularnosti.

Kako ih možete kombinovati? Uz visoke potpetice svilena tufnasta haljina daće vam sofisticiran stajling, dok uz platnene patike ili ravne sandale jednu haljinu na tufne možete prošetati i na kafi s prijateljicama.

Foto: Ilustracija/Pexels.com

Izvor: Harpersbazaar.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.