Poseban tretman američkog tima na Svetskom kupu

HAMBURG, (Beta-Rojters) - Američki fudbaleri održali su otvoren trening u Hamburgu kako bi lokalnom stanovnistvu nadoknadili neprijatnosti koje trpi zbog njihovog prisustva na Svetskom prvenstvu.
Fudbaleri SAD održali su juče prvi otvoreni trening nakon što su dobili poseban tretman na aerodromu u Hamburgu, za razliku od malih đaka iz jedne nemačke škole i njihovog učitelja koje je aerodromsko obezbeđenje detaljno pretreslo.
Pre sletanja aviona sa američkim fudbalerima, aerodrom u Hamburgu su tokom noći snimale najnovije, infracrvene kamere, a mesto za trening u kvartu Ohsencol lokalni mediji nazvali su tvrđavom.
Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova u Hamburgu rekao je da su policijske snage u stanju visoke pripravnosti zbog prisustva američkog tima.
Obično pune ulice Hamburga ispred luksuznog hotela u blizini glavne železničke stanice zatvorene su barikadama, a policija odbija da propusti one koji nemaju specijalne propusnice.
Detektori za metal i dodatne snage bezbednosti nalaze se na ulazu u hotel.
"Kada se obezbeđenje sprovede kako treba, ne primetite ga", rekao je trener Amerikanaca, Brus Arena koji je za svoju bazu izabrao Hamburg, grad gde su studirala trojica otmičara aviona tokom napada na Njujork i Vašington 11. septembra 2001. godine.
Arena, čiji su igrači prebačeni u hotel u neobeleženom autobusu, sa policijskom pratnjom dostojnom predsednika, rekao je da će treninzi njegove ekipe biti otvoreni kako bi nadoknadili eventualne neugodnosti koje bi lokalno stanovništvo moglo da doživi zbog njihovog prisustva.
"Pomalo smo smetnja dok naša povorka prolazi sa sirenama i svim ostalim", rekao je on. "Protresli smo ih malo, pa je ovo najmanje što možemo da uradimo da im zahvalimo za podršku i gostoprimstvo".
SAD su u Grupi E sa Italijom, Ganom i Češkom.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.