Šćepović stiže u Zvezdu!

Na zvaničnom sajtu Briža, čiji je Šćepović član, objavljeno je da je klub saglasan da pošalje mladog reprezentativca Srbije u Zvezdu i da je dogovor na pomolu! Realizovaće se, najverovatnije, pozajmica, obzirom da je otkup ugovora skup.

- U Briž je stigla nova uprava, sigurno ne ostajem tamo. Ima nekoliko zainteresovanih klubova, među kojima je i Crvena zvezda! Pregovori postoje i mislim da su u klubu objavili da sam blizu Marakane zato što je reč o srpskom klubu – izjavio je za „Sportski žurnal“ Stefan Šćepović.

Robi ceni Šćepovića

Prvotimci Crvene zvezde krenuli su put Austrije na drugi fazu priprema za narednu sezonu. Igrački kadar tima sa Marakane još nije kompletiran, a evo šta šef struke crveno–belih misli o potencijalnim pojačanjima, najviše o Stefanu Šćepoviću: – Koliko ja znam, radi se o mladom i talentovanom igraču. Sad, da li će doći ili neće, ne zavisi od mene – kratak je bio Prosinečki. Robi je izneo plan i program predstojeće faze priprema: – Sleduje nam taktičko–tehničko uigravanje, i još pomalo sticanje snage da bismo se dobro pripremili za prvu utakmicvu u Ligi Evrope. Odigraćemo četiri ili pet utakmica. Mislim da smo radili dobro na Zlatiboru. Za pet–šest dana znaćemo i da li će biti još igrača ili ne. Neki igrači će verovatno i otići – rekao je Prosinečki. Da li je to možda Kaluđerović? –Na Andriju računam ako ne ode. Bio je naš najbolji strelac prošle godine, ali ako bude imao dobru ponudu koja će zadovoljiti i njega i Crvenu zvezdu, onda će otići. Zadovoljan sam kadrom kojim imam.

Brat Marko je prvotimac Partizana, otac Slađan nekada bio centarfor crno-belih. Transfer na Marakanu dobiće gromoglasne prizvuke, a mladi napadač definitivno razmišlja da nastavi karijeru na crvenoj strani Topčiderskog brda.

- Prija interesovanje najtrofejnijeg srpskog kluba! Videćemo šta će se dogoditi u skorijoj budućnosti. Jedino je izvesno da neću ostati u Brižu – naglasio je Šćepović.

Dolazi iz crno-bele porodice, ali nije stasao u Humskoj i Zemunelu. Kao kadet je prešao u OFK Beograd i stigao do prvog tima Romantičara. Na tom putu bio je na pozajmicama u Mladom radniku iz Požarevca i Sopotu, gde je sadašnji Vladan Lukić mogao da se uveri u njegov potencijal.

Napustio je Staru Karaburmu u zimu 2010. godine i otišao na šestomesečnu pozajmicu u Sampdoriju. Osetio je barut igranja u Seriji A na dva meča, a Italijani ga nisu zadržali.

Leta 2010. potpisao je za Briž, zimus je prosleđen na pozajmicu u Kortrajk, za ova dva belgijska kluba postigao je po gol.

Šćepović je dobre igre pružio za mladu reprezentaciju Srbije i očekuje se da bude prvi špic u narednim kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope.

Izvor: www.zurnal.rs

Pogledajte još