Rad nemilosrdan protiv ekipe iz San Marina

Dvostruki strelci bili su Marko Stanojević u 6. i 13. minutu i Nemanja Kojić u 9. i 48. minutu. Po jedan gol dali su Andrej Mrkela u 24. i Milan Pršo u 66. minutu.

Gosti su od 53. minuta imali igrača manje na terenu pošto je drugi žuti karton i isključenje zaradio Manuel Frančeskoni.

Revanš utakmica igra se za sedam dana na stadionu Olimpiko u San Marinu.

Rad je danas u potpunosti opravdao ulogu favorita i praktično se već plasirao u sledeće kolo takmičenja.

Do prvog gola izabranici Slavka Petrovića, kome je ovo bio debi na klupi Rada, došli su u 6. minutu.

Simone Valentini je u svom kaznenom prostoru napravio prekršaj nad Nemanjom Kojićem, a Stanojević je, iz drugog puta, realizovao penal.

Prvi udarac sa "bele tačke" sudija je poništio jer je Stanojević krenuo, pa stao i tek onda šutirao, što nije u skladu sa pravilima.

Domaćin je vođstvo duplirao u 9. minutu, kada je Kojić šutirao sa 12 metara, a lopta pogodila stativu, pa leđa golmana Federika Valentinija i završila u mreži.

Već u 13. minutu bilo je 3:0 za Rad, a strelac je bio Stanojević, čiji jak i precizan šut sa ivice kaznenog prostora golman Tre Pene nije uspeo da zaustavi.

Oko 1.500 navijača je do kraja prvog poluvremena videlo još jedan gol domaćina. U 24. minutu i Andrej Mrkela je dobrim udarcem sa ivice
šesnaesterca pogodio levi ugao gola gostiju.

Beograđani su i početak drugog poluvremena počeli furiozno, a u 48. minutu Kojić je iskoristio lošu intervenciju odbrane gostiju i nogom "ćušnuo" loptu pored čuvara mreže.

U 53. minutu dogodila se situacija koja se retko viđa na ozbiljnim evropskim utakmicama, pošto je fudbaler gostiju Manuel Frančeskini za samo minut zaradio dva žuta kartona i isključenje.

Sjajan povratak Rada na evropsku scenu posle 22 godine zaokružio je Milan Pršo, koji je u 66. minutu posle solo prodora postavio konačan rezultat.

Pobednik ovog dvomeča u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa igraće protiv grčkog Olimpijakosa iz Volosa.

(Beta)

Pogledajte još