POSLE TRIDESETOGODIŠNJE BORBE SA KANCEROM: Preminula Olivija Njutn Džon

Olivija Njutn-Džon, britansko-australijska glumica i pevačica, koja se proslavila pop-hitovima i ulogom u filmu "Briljantin", preminula je u 74. godini nakon što se više puta lečila od kancera, saopštio je njen suprug Džon Isterling.

On je naveo na njenoj zvaničnoj Fejsbuk stranici da je Olivija "jutros preminula na ranču u Južnoj Kaliforniji, okružena porodicom i prijateljima".

- Molimo sve da poštuju privatnost porodice u ovom teškom trenutku. Olivija je bila simbol trijumfa i nade više od 30 godina, deleći svoj put s rakom dojke. Njeno isceljujuće nadahnuće i pionirsko iskustvo s biljnom medicinom se nastavlja sa fondom Olivija Njuton-Džon fondacijom koja je posvećena istraživanju u domenu biljne medicine i kancera.

Kasnih 70-ih i ranih 80-ih Njutn-Džon je bio jedna od najprepoznatljivijih svetskih ličnosti. Ukrala je srca u blokbasteru "Grease" ("Brilijantin") iz 1978. i dominirala na top listama sa pesmama poput hita iz 1981. "Phisical", koji je bio singl broj jedan te decenije, prema "Bilbordu".

Ona je zaslužna za prodaju više od 100 miliona ploča tokom pet decenija karijere.

Međutim, poslednjih godina, Njutn-Džon je postala najpoznatija kao zagovornik obolelih od raka dojke, budući da je i sama bila od svoje prve dijagnoze 1992. godine.

- Mislim, znate, ono što mislite stvara vašu stvarnost. Dakle, to je odluka. Morate da donesete tu odluku - rekla je ona u emisiji "Tudej" u martu 2019.

- Možete biti žrtva, ili možete biti pobednik i uživati u životu.

Izvor: Danas.rs
Foto: CBS Sunday Morning - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još