“Vidimo se” na Exit etiketi

Fizičko izdanje albuma će tokom leta izdati izdavačka kuća “Odličan hrčak”.

Exit Label je 7. aprila objavio prvi singl sa ovog albuma, u kojem gostuje legendarna diva Bisera Veletanlić, ”Nešto sasvim izvesno”. Drugi singl, “Kraj oktobra”, izdat je 8. juna, dok će novi album predstaviti još pet novih pesama. Kao poseban bonus, za preuzimanje će biti dostupan i pobednički remiks singla “Nešto sasvim izvesno”, koji je na konkursu održanom od 5. do 25. maja, doneo Damjanu Elteku ulaznicu za Exit festival, kao i čast pojavljivanja na albumu Darkvuda.

Kao prave zvezde Exit etikete i domaće i regionalne scene, Darkwood Dub će nastupiti na glavnoj bini Exita prvog dana festivala neposredno pre hedlajnera festivala, velikih Arcade Fire! Darkvudi će nastupiti i na Exit Music Live bini, poslednjeg dana festivala, sa repertoarom koji će nas sve podsetiti zbog čega smo zavoleli ovaj sastav.

Darkwood Dub je oformljen 1988. godine u Beogradu. Do izdanja prvog albuma Paramparčad (Take it or leave it, 1994), Darkwood Dub je postao najpopularniji andergraund bend u Beogradu, svirajući prepune koncerte pred fanatičnim obožavateljima. Drugi album U nedogled (B92, 1996) doneo je dalji razvoj u kombinovanju različitih muzičkih struktura, kao i aktuelnih žanrova u plesnoj muzici, i po prvi put uključuje savremene muzičke tehnologije koje od tog trenutka postaju integralni deo zvuka benda. Naredni albumi benda, Elektropionir (B92, 1999), Život počinje u tridesetoj (B92, 2002 O danima (B92, 2004) i Jedinstvo (B92, 2008), učvrstili su već kultni status Darkvuda. Od kraja 2008. godine grupi se kao stalni član pridružuje cenjeni i proslavljeni klavijaturista Vasil Hadžimanov.

Osmi album sastava Darkwood Dub, „Vidimo se“, izlazi danas na Exit etiketi, a sa Darkvudima i svima vama vidimo se od 7. do 10. jula na Exit festivalu!

EXIT label je srpska online etiketa, nastala u februaru 2009. godine kao odgovor na novi način distribucije muzike, sa željom da kvalitetnim domaćim izvođačima pruži što bolju promociju, kako kroz besplatan download, tako i nastupima uživo. Na ovaj način Exit, uz podršku Tuborga, stavlja postojeću infrastukturu i promotivne kampanje za Exit festival i u službu promocije bendova. Exit online etiketa nastaviće da predstavlja najbolja imena domaće i regionalne scene, čiji će albumi biti dostupni za besplatan download, i aktivno će promovisati muzičare sa ovih prostora.

Pogledajte još