Kofeinom protiv bora i podočnjaka

Najnovija istraživanja pokazala su da kreme za lice na bazi kofeina brišu bore i znakove umora s lica poput tamnih kolutova oko očiju i podočnjaka.

Jedna takva krema je u Velikoj Britaniji toliko postala popularna da je proizvođač napravio listu čekanja na kojoj se nalazi više hiljada ljudi.

Da se ne radi samo o još jednoj "kozmetičkoj pomami", potvrđuje i urednica magazina "Allure", Linda Vels koja je nedavno na CBS-u rekla sledeće:

- Kafa i kofein sada sa svih strana iskaču iz kozmetičkih proizvoda zbog toga što su se pokazali kao izvrsni antioksidansi koji, takođe, i zatežu kožu. Kofein, najpoznatiji sastojak kafe, na kožu deluje na tri osnovna načina: sužava krvne sudove, antioksidans je i diuretik.

- Redovno koristim preparate na bazi kofeina na licu Dženifer Aniston. Kofein čini da tamni kolutovi oko očiju jednostavno nestanu - kaže šminkerka poznatih.

Šminkerka poznatih holivudskih zvezda, slavnih holivudskih glumica Džordži Daglas potvrđuje da kozmetički preparati na bazi kofeina imaju sjajno dejstvo.

Kofein podstiče cirkulaciju krvi u kapilarima oko očiju, zbog čega koža deluje svežije i zdravije, a oči su manje natečene.

Proizvođači tvrde da kofein u kozmetičkim proizvodima ne izaziva zavisnost, što je slučaj sa njegovim "tečnim oblikom". Takođe, navodno, žene koje su koristile ove proizvode poboljšanje su primetile već nakon mesec dana.

Pogledajte još