Nagoveštaj prvog tima Argentine

HERCOGENAURAH, (Beta-Rojters) - Maksi Rodriges, u sporednoj ulozi u argentinskoj fudbalskoj reprezentaciji pre godinu dana, mogao bi da preuzme glavnu ulogu na predstojećem Svetskom prvenstvu.Rodriges je u postavi koju selektor Hose Pekerman, po svoj prilici, planira da izvede protiv Obale Slonovače, u subotnjoj utakmici prvog kola Grupe C.
Igrač desne strane, koga u Španiji gde igra za Atletiko Madrid često smatraju napadačem, jedan je od najpokretljivijih u timu Pekermana.
"Pekerman mi ponekad traži da igram na poziciji krila, nekada više unutra, zavisi od situacije i od meča", rekao je Rodriges novinarima.
"Ja sebe vidim kao veznog igrača, ne vidim sebe ni kao napadača ni kao špica, kako me ponekad nazivaju u Španiji", kazao je Rodriges, koji je bio strelac tri gola u 13 utakmica za reprezentaciju."Vidim sebe kao veznog igrača koji se pridružuje napadu, a zavisi od rivala da li je to u sredini ili sa strane", kazao je Rodriges.
Rodriges i njegovi saigrači su, međutim, odbacili sugestije novinara da je Pekerman već odredio 11 igrača koji će početi utakmicu u subotu.
"U predstojeća tri dana pre prve utakmice razne stvari mogu da se promene... niko nije siguran u svoje mesto", rekao je Rodriges.
Većina izveštača, oko 100 novinara koji su se okupili na treningu Argentine, slaže se u oceni da će Pekerman izvesti isti tim koji je pobedio Angolu sa 2:0 u pripremnoj utakmici prošle nedelje.
Na treninzima Argentine, u odbrani su Nikolas Burdiso na desnom beku, Roberto Ajala i Gabrijel Hajnce u centru defanzivnog reda, a kapiten Huan Pablo Sorin na levoj strani. Ulogu defanzivnih veznih igrača imaju Esteban Kambjaso i Havijer Masčerano.
Očekuje se da će Rodrigesa u velikoj meri loptama "hraniti" Huan Roman Rikelme, koji će igrati u centru sredine ili na levoj strani.
Ernan Krespo vodiće napad, a njemu će partner biti Havijer Saviola, koji će verovatno dobiti prednost nad Karlosom Tevesom.
Mladi fudabler Lionel Mesi, koji se tek nedavno oporavio od povrede butnog mišića, počeće meč na klupi, uz mogućnost da izađe na teren ako napadu bude potrebna "varnica".
U Grupi C, pored Argentine i Obale Slonovače, još su Holandija i Srbija i Crna Gora.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.