Đilas spreman za razgovor s Milanom Bekom

Đilas je na Radio-televiziji Srbije u petak rekao da to zemljište pripada Beogradu, ali da će gradske vlasti i u slučaju da dobiju spor sa Lukom, morati da se s njenim vlasnicima sporazumeju o razvoju tog dela grada, jer se na njemu nalaze i lučki objekti.

"Moraćemo da sednemo i da se dogovorimo. Sve što je dobro za Beograd, prihvatićemo", rekao je Đilas govoreći o eventualnom vanparničnom dogovoru s vlasnicima Luke.

Upitan zbog čega bi Beograd kupovao Luku, ako je uveren da zemljište pripada Gradu, gradonačelnik je rekao da bi kupovinom Luke spor oko prava nad zemljištem bio rešen, to jest, Beograd bi mogao da se koncentriše na razvoj tog dela grada koji je kilometar i po od najužeg gradskog centra.

Đilas je ponovio i da je Beograd spreman da kupi Luku po ceni po kojoj je to preduzeće privatizovano što je oko 40 miliona evra.

Luka Beograd je saopštila da su za 93 odsto akcija tog preduzeća plaćena 54 miliona evra, a prodajna cena bi bila 74 miliona evra, kada se doda kamata po kojoj se država zadužuju na finansijskom tržištu.

BEOGRAD, 2. jula 2011. (Beta)

Pogledajte još