Nole: O ovome sam sanjao!

"Kada sam osvojio poslednji poen, nisam znao na koji način da izrazim emocije. To je jedan od onih trenutaka u životu koji ne mogu da se opišu rečima. Odjednom vam kroz glavu prođe čitava karijera, od prvog dana kada ste uzeli reket u ruke, i setite ste kroz šta ste sve prošli do ovog dana", rekao je 25. teniser u istoriji tenisa koji je dospeo na prvu poziciju ATP liste.

Đoković kaže da je prvi put tenis gledao kada je imao četiri ili pet godina i to je bio Vimbldon. I sada se, kaže, seća tih dana i koliko je maštao da će nekada i on igrati na tim terenima.

"Sada ne samo da mi se ispunio san da igram u finalu Vimbldona, već sam u isto vreme postao i prvi igrač sveta. Šta god da se ubuduće bude dešavalo u mojoj karijeri, ovo će ostati poseban dan", rekao je Đoković.

Otkako je uvedeno rangiranje igrača, retko se dešavalo da neko do prvog mesta dospe nakon borbe sa dvojicom zaista velikih šampiona, kakvi su Rodžer Federer i Rafael Nadal, koji su zajedno osvojili 26 gren slem titula. A upravo to je uradio Đoković.

"Istina je da sam do prvog mesta stigao u paklenoj konkurenciji. Rodžer i Rafa imaju neverovatan kontinuitet uspeha i nisu mi dali previše opcija da stignem do prvog mesta. Da bih to ostvario, morao sam za šest meseci da dobijem 47 mečeva, uz samo jedan poraz", rekao je Đoković.

On ističe da je proteklih godina prolazo kroz teške periode, jer je po pravilu u završnicama turnira gubio od Federera i Nadala, što nije bilo lako podneositi u kontinuitetu.

"Moram da priznam da je bilo trenutaka kada sam se pitao vredili sve to što radim i da li ću stvarno nekada ostvariti cilj, ali sam svaki put uspevao to da prevaziđem i da nastavm da radim još više. Sada mogu da kažem da su me Rodžer i Rafa napravili boljim igračem. Pošto me nisu 'ubili', učinili su da iz godine u godinu napredujem i igram sve bolje i sigurnije", rekao je Đoković.

LONDON, 01. jul 2011. (FoNet)

Pogledajte još