NOVA DRAMA U ŽIVOTU HRVATSKE VODITELJKE: Majka Nikoline Pišek završila u bolnici

Voditeljka Nikolina Pišek već tri meseca živi u pravoj agoniji. Naime, nakon iznenadne smrti njenog supruga, srpskog istoričara umetnosti Vidoja Ristovića, lavinu stravičnih optužbi na njen račun uputio je Vitor Ristović, otac njenog pokojnog muža.

Nikolina je danas na Instagramu objavila da prolazi kroz još jednu životnu dramu i otkrila da joj je majka hospitalizovana zbog virusnog encefalitisa.

Voditeljka je na početku istakla da je zgrožena okolnostima koje su krive za smrt njenog kolege, ali da ona mora da pohvali stručni tim lekara koji se pobrinuo za njenu majku.

- Zgrožena sam okolnostima koje su dovele do smrti novinara Vlade Matijanića. Nekompetencija i lakonski stav kombinovan sa prezrivim dociranjem onih koji bi trebalo da budu stručni i posledično proaktivni. Na stranu manjak sastava, preopterećenost zaposlenih, trijaža koja se radi pod pritiskom. Ipak, reda mora biti. Ulozi su previsoki - započela je Nikolina i otkrila da je njenoj majci život bio ugožen.

- Ipak, moram da napišem jedan pozitivan tekst. I moja majka je mogla da plati glavom. Pre više od tri nedelje dovedena je u hitnu u KBC Rebro u stanju potpune konfuzije i smetenosti. Lekari su se, sasvim ispravno, fokusirali na potencijalno terminalno i akutno stanje - krvarenje u mozgu. Eliminisano je. Pacijent je poslat kući. Ali, stanje moje majke se pogoršava. Jedva prepoznaje mene i brata, i to je otprilike to. Primaju me u hitni prijem, objašnjavam da je imunokompromitovani bolesnik koji je u kratkom vremenu doživeo više ozbiljnih stresora - smrt supruga i zeta, medijski teror koji mene i nju posredno skrnavi po medijskoj prljavštini uprkos nepostojanju nijednog iskaza s moje strane - napisala je voditeljka.

- Srećom, tu priča dobija novi obrat. Barem za moju majku. Majku u teškom stanju smeštaju na KBC Rebro, u rekordnom roku rade sve preglede, pokreće se celi složeni dijagnostički aparat - bez ikakvog traženja veze ili protekcije. Sumnja se na ishemijski moždani udar, na autoimuni proces, na promene usled epileptičnog napada, na meningitis ili encefalitis - moja majka dobija logopeda koji radi s njom u bolnici. Da skratim priču, divno i profesionalno osoblje predvođeno u ovom slučaju izuzetno stručnom dr Petrom Nimac uradilo je sve i u pravo vreme da moja majka, nakon preboljenog virusnog encefalitisa u najkraćem roku napusti bolnicu - dodala je Pišekova.

- Ovaj poduži tekst je moja zahvalnica svima koji su učestvovali i svojom stručnošću i znanjem pomogli, saosećanjem olakšali, pa čak i brisali suze kad je trebalo. A trebalo je... Ovo je tekst o tome da nije sve crno, da profesionalizam i želja za praktikovanjem Hipokratove zakletve postoji, da nema generalizacije krivice i da se stručnost treba pohvaliti i nagraditi... Neurologija 4 na KBC Rebro, radnici Hitne pomoći - hvala vam. Tako se to radi - zaključila je Nikolina.

Autor: Nadlanu.com
Foto: nikolina_pisek/Instagram

Pogledajte još