Kako da se savršeno našminkate

Kada malo pogledate oko sebe, shvatićete da to zapravo i nije istina. Naime, teoretski je mnogima puno toga jasno, a samo najhrabrije priznaju da vole šminku, ali da nikada nisu sigurne na koji način da je najbolje nanesu. Naime, šminka postoji kako bismo prikrili sitne mane i nadostatke na licu, a istovremeno naglasili sve ono što je na nama lepo i čime se najviše ponosimo.

Svakako, ne postoje univerzalni saveti koje važe za svaku ženu jer je svaka različita. Ipak, kako navodi "She" portal, neka pravilla treba poštovati jer važe baš za sve.

Podloga je najvažnija .Ako s njom pogrešite, to je kao da gradite kuću na krivim temeljima - konačni rezultat nikako ne može biti dobar. I naravno, najbolja je ona koja djeluje sasvim prirodno.

1. Pre šminkanja, nahranite lice

Negovano lice će izgledati odmornije, glađe i sveže već na samom početku. Stoga bi podloga uvek trebala da bude hidratantna krema za koju je najbolji da stoji nekoliko minuta da je koža dobro upije.

2. Ukombinujte pudere

Za većinu žena, najbolji puder su u stvari dva pudera: ružičasti ton ispod žućkastog, a razlog tome je upravo zato što ne postoji toliko puno boja pudera koliko ima boja tena. Naime, i same ste sigurno primetile kako vam lice svakog dana nije iste boje. Nanesite ružičasto kremasto rumenilo kao podlogu i na to dodajte standardni tečni puder.

3. Stapanje

Tečni puder testirajte i na licu i čelu. Kupite onaj koji se dobro stapa s obe podloge. Treba da deluje poput vaše kože, a ne kao premaz za tortu. I ne zaboravite da se puder ne stavlja samo na lice, nego i na vrat.

4. Umerenost

Delovaćete mlađe s manje tečnog pudera. Dakle, koristite što je manje moguće pudera.

5. Prirodni pigmenti

Prilikom izbora boje i nijanse, dobro pogledajte svoju kožu. Uzmite senku za oči koja odgovara vašim kapcima, rumenilo koje je slično vašim obrazima nakon što ih blago uštipnete. Najbolji ruž je boja vaših usana. Prilikom testiranja, nanesite ruž u sredinu donje usne. Stopi li se s vašom prirodnom bojom, izabrali ste najbolju nijansu - onu koju možete naneti prilikom brzog jutarnjeg nanošenja šminke. Prejaka šminka za dan deluje vulgarno.

Pogledajte još