Zvezda kupuje igrače za što manje novca

"Nema budžeta za prelazni rok u smislu da smo doneli odluku da potrošimo neku sumu novca na pojačanja. Mesecima skautiramo igrače koje smo želeli i pokušavamo da ih dovedemo za što manje novca", rekao je Lukić agenciji Beta.

On je naveo da su obeštećenja koja su plaćena ili će biti plaćena za Evandra, Borhu, Pašeka i Dimitrijevića veoma mala u odnosu na vrednost tih igrača.

"Trener Robert Prosinečki je u rad s prvim timom uveo petoricu naših mladih igrača i stvaranje mladih igrača je put kojim će Zvezda ići"
, kazao je Lukić za Betu.

Predsednik crveno-belih dodao je da sponzori "kao deo kluba pomažu koliko mogu".

Lukić je kazao da od Omladinske škole ubuduće očekuje da obezbedi "najmanje dva igrača" za seniorski tim.

"Aduti da se mladi igrači zadrže su otvaranje perspektive, pravilan pristup prema mladim ljudima, obezbeđivanje najboljih uslova, praćenje pravne regulative i kvalitetan stručni rad. Očekujem da Zvezda svake godine iz svoje Omladinske škole seniorskoj selekciji obezbedi najmanje dva igrača"
, poručio je Lukić.

Trener Prosinečki, prema Lukićevim rečima, Zvezdi je doneo "ono što je nedostajalo" i on će u narednoj sezoni imati veliku podršku kluba.

"Stojimo veoma čvrsto iza trenera Prosinečkog. Ubeđen sam da smo s njim dobili ono što nam je nedostajalo. Kao što sam ubeđen da njega čeka karijera velikog evropskog trenera"
, smatra Lukić.

Predsednik crveno-belih ocenio je da nije dobro to što su Zvezda i Fudbalski savez Srbije (FSS) u lošim odnosima.

"Odnosi sa FSS-om su nedopustivo loši. Ubuduće ćemo uložiti više truda da sarađujemo s drugim funkcionerima Saveza, zaobilazeći aktuelnog predsednika s kojim naš klub neće imati nikakav kontakt"
, kazao je Lukić.

On je dodao da, bez obzira na sankcije Zvezdi koje je najavio predsednik FSS-a Tomislav Karadžić zbog kritikovanja rada Saveza,neće prestati da "javno ističe svoje mišljenje", jer je u Srbiji "odavno ukinut verbalni delikt".

(Beta)

Pogledajte još