Venčao se princ Albert od Monaka

Princ Albert Drugi od Monaka i Južnoafrikanka Šarlin Vitstok, koji su u petak sklopili građanski brak, u subotu po podne u Monaku, na verskoj ceremoniji pred oko 4.300 zvanica, obavili su i crkveno venčanje.

Svadbenoj svečanosti je prisustvovao veliki broj prinčeva, princeza, predsednika država i pripadnika svetskog džet-seta - Đorđo Armani, Karl Lagerfeld, Rodžer Mur, manekenke Naomi Kempbel, Karolina Kurkova i Viktorija Silverstad, predsednik MOK-a Žak Rog,Svoje mesto među 450 gostiju imali su i supruga nekadašnjeg francuskog predsednika Žaka Širaka, zatim Nikola Sarkozi, Žan Mišel Žar, koji je nastupao na prvom delu venčanja, a bio je prisutan i prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević.

Nekadašnja južnoafrička plivačica, a od petka princeza od Monaka Šarlin Vitstok nosila je venčanicu koju je kreirao Đorđo Armani. Za belu venčanicu utrošeno je čak 80 metara svile, a na njoj su krojači radili 2.500 sati. Najviše vremena oduzelo je postavljanje 40.000 kristala „svarovski“. Uz haljinu bez rukava išao je dugački beli veo. Kosa joj je bila vezana u punđu i nosila je jednostavan bidermajer.

(old_image)

Ovom kraljevskom venčanju nisu prisustvovali britanski princ Vilijam i njegova supruga Ketrin koji su u zvaničnoj poseti Kanadi.

Posle ceremonije, mladenci su prošli gradom u automobilu otvorenog krova, a potom je odžana i svečana večera. Ceremonija je zavržena svečanim balom i vatrometom.

Pogledajte još