UMIRALA JE NA MOJE OČI: Marija Kulić do detalja opisala Miljaninu borbu za život (VIDEO)

Danima unazad region bruji o zdravstvenom stanju bivše zadrugarke Miljane Kulić, koja se podvrgla operaciji "skraćivanje želuca", a nakon samo par dana usledile su komplikacije usled kojih se Miljana borila za život.

Voditeljka Jovana Jeremić je u emisiji "Novo Vikend jutro" ugostila njenu majku Mariju Kulić, koja je otkrila u kakvom je Miljana trenutno zdravstvenom stanju.

- Nisam te ispoštovala, jer smo tek došli iz Niša. Izvinjavam ti se, došla sam u ovu kuću, koja je Miljani spasila život i pored lekara. Neka bude kakva god hoće, samo mi je bitno da mi je živa i zdrava - počela je Marija kroz suze.

- Idemo redom, odlučila je da smanji želudac - rekla je Jovana.

- Nisu svi ljudi za takvu vrstu intervencije. Ja sam na samom startu bila voljna da joj pomognem, da ima tu dijetu. Rekla sam joj da probamo neku rigoroznu dijetu koja treba da pripomogne, pre nego što odemo na tu operaciju. Rekla je da neće da se muči, da pokušava, nego vidi ovaj, onaj je smanjio. Kad smo otišli prvi put, bile se prehladila, nije mogla da se uvede u anesteziju. Negde, ona meni kaže: "Ja dijete ne mogu da držim, non-stop sam gladna. Ona nije otišla u Tursku da je neko ubije ili da iskomplikuje sebi život. Naravno da ima propusta u njihovom radu, videla sam Miljaninu slezinu kad je izvađena. Ima rez, ali ima i laser, krpili su je laserom. Mi smo bili na moru, ona je u depresiju pala, ne može da obuče kupaći. Bila je gojazna jer su je lekovi naduvavali, a kad je prestala sa terpaijom, sve je prestalo. Ova težina je isključivo od loše hrane. Meni je bilo muka, znala sam da sa ovim načinom života, neće dugo. Nekretanje, ležanje, sedenje. Ta težina je dovela i u depresiju... Ne mogu naši lekari da kažu: "Došli ste sada da mi spašavamo život, a otišli ste u Tursku da se operišete". Hteli su Miljanu da uzmu za reklamu, nismo ništa platili. Sada čujem da radi instrumentima iz Kine - rekla je Marija.

- Da li je ta klinika poznata u Turskoj? - pitala je voditeljka.

- Ne znam, ja sam dva puta bila u Istanbulu. Prezadovoljna sam higijenom i osobljem u toj klinici. Jeste propust napravljen prilikom operacije i to je tako laserom zakrpljeno, što je posle puklo. Sad sam razluđena, da ne znam ko može sada da utiče na mene. Nema smirenja! Da sam bila smirena, ja bih dete izgubila tog jutra. Sledeći put dolazim sa imenom i prezimenom one budaletine iz Niša, koji sam za sebe kaže da ne zna šta će tamo - rekla je Marija i dodala:

- Dolazimo iz Turske, dobro se oseća. Oni nama kažu da svi pacijenti idu četvrti dan kući avionom. Oni kažu da ako se ne iskomplikuje u tih par dana i ako se pridržavaš onoga što piše u knjižici nekoj maloj, to je to! Miljana se i te kako pridržavala postoperativnog toka, što ne liči na nju... Ona je imala simptome pucanja slezine tada kada smo se vratile. Imala je bol koji se širi ka grudnom košu. Jovana, majka oseti, ja znam kad Miljana preuveličava, kada govori istinu. Nju su prelivali hladni znojevi, u nekim momentima je okretala oči. Ne možeš da mi kažeš da su takvi bolovi normalni. Dali su joj da drži tople urin kese. Pukla joj je slezina, došlo je do obimnog krvarenja. Tu su sekunde u pitanju. Sve su shvatili olako. Kada sam tražila skener, rekli su mi da je zračena pre dva dana. Ako je život u pitanju, ima tri puta dnevno da se zrači, pa ja sam zračena 30 puta. Ona je imala trombozu vena. Ja sam operisala štitnu žlezdu, meni opisuju čvorove na štitnoj žlezdi, pričam o greškama lekara. Kome da veruješ danas? Pošalju mi dete kući, kao sve je okej, a ona 27. ima trombozu... Umire mi dete na očima, on me provocira kao neku ludaču koja je bila u "Zadruzi".

- To nije lepo da te on provocira i spušta jer si bila u rijalitiju - konstatovala je voditeljka.

- Kakav je to način razgovora sa majkom? Kaže on: "Treba da idem da molim ove dole da pročitaju skener". Rekla sam mu ako hoće, ići ću ja, kao majka da molim. On kaže: "Nema potrebe, ja ću". Silazim dole, kad čujem, smrad jedan smrdljivi, kaže: "Hoće ova iz "Zadruge" da se čita skener?". Kad sam ja upala unutra: "Ko treba da se moli? Ko bre iz "Zadruge"?". Pukla sam! Nemam vremena, žurim u manastir. Okrenula sam se Bogu i veri. Ona je sada dobro, juče je imala temperaturu preko 39. Objasnili su mi da je to sada zbog gljivične infekcije, zbog velike upotrebe antiobiotika. Ja dete ne izvodim iz bolnice sa temperaturom. Vodim dete kući kad bude bez temperature. Neće ona biti zdrava još mesec dana. Ona leži u infuzijama, a sestre prave selfije sa njom, a meni ne daju da je vidim kako izgleda na 20 metara. Svega mi je preko glave, ne znam kako izdržavam i moja bolest - istakla je Marija.

- Polako, bitno je da je Miljana dobro - rekla je Jeremićeva.

- Neizmerno sam zahvalna svim ljudima koji su upalili sveću i molili se Bogu za Miljanu, kao i ovoj televiziji - poručila je Marija.

Izvor: Pink.rs
Foto: Novo jutro - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još