ZA BESPREKORAN TEN: Izbegnite pet grešaka prilikom nanošenja kreme za samopotamnjivanje

Pre nego što posegnete za kremom za samopotamnjivanje, pročitajte uputstvo kako se pravilno nanosi. Ako se ne pridržavate instrukcija, može doći do fleka i neujednačenog tena.

Preparati za samopotamnjivanje predstavljaju alternativno rešenje kada ne možemo da odemo na plažu ili bazen, da se sunčamo. Dobra stvar je, što sa ovim kremama možete dobiti boju bez izlaganja štetnom UV zračenju.

Da biste zaista iskoristili pun potencijal ovih preparata, morate izbeći pet grešaka.

Oksidacija i zelen ten

Ukloko ste naneli sredstvo za samopotamnjivanje i primetili zelenkast ten, znači da je proizvod oksidirao. To se dešava u onim slučajevima kada previše kiseonika dospe u ambalažu kreme.

Ne koristite aplikator za kremu

Kad god nanosite ovakva sredstva, poželjno je da koristite aplikator za nanošenje kreme. On vam pomaže da nanesete ravnomeran sloj i da proizvod nanesete po celom telu bez mrlja. Tako će vam i ruke ostati čiste i nećete morati da ih perete nakon nanošenja. Koristite obostrani aplikator.

Izrazito tamni zglobovi, laktovi i kolena

Suva koža mnogo bolje i brže upija svaki losion i kremu. Kada koža upije naneti proizvod, supstance iz kreme stupaju u reakciju sa gornjim slojem kože koji je intenzivniji na onim mestima koja nisu dovoljno dobro tretirana pilingom ili hidrirana. Kako su zglobovi, kolena i laktovi suvlji nego ostatak tela, postarajte se da taj deo tela bude pilingovan i hidriran pre nanošenja kreme za samopotamnjivanje, kako ne bi došlo do hiperpigmentacije pomenutih delova.

Narandžaste ruke

Kako biste izbegli pojavu narandžastog pigmenta na rukama, koristite aplikator ili hirurške rukavice prilikom nanošenja proizvoda za tamnjenje. Ako ih ipak ne koristite, dobro operite ruke, posebno obraćajući pažnju na prostor između prstiju.

Neujednačen ten

Ovo se vrlo često dešava, a razlog je nepripremljena koža. Pre nego što odlučite da namažete sredstvo za samopotamnjivanje, ispilingujte kožu kako bi otklonili mrtve ćelije i nanesite hidratantnu kremu.

Što se pilinga tiče, koristite ona sredstva koja nisu na bazi ulja i najbolje je da uklonite mrtve ćelije dan pre. Depiliranje i brijanje takođe je poželjno odraditi dan pre nanošenja krema za samopotamnjivanje.

Prilikom nanošenja hidratantne kreme (ne zaboravite na laktove, zglobove i kolena) ne koristite proizvode na bazi ulja.

Izvor: 24sata.hr
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još