Đokovića za predsednika! - predlaže predsednik

- Ne znam kako mogu da zahvalim Novaku za sve ono što je učinio za Srbiju i naš narod. Ne može se opisati koliko njegov uspeh znači našoj zemlji - izjavio je Boris Tadić ističući kako je Đoković primer za sve mlade ljude u Srbiji da su "mukotrpni rad i disciplina važni da bi se ostvario cilj".

Tadić je, takođe, naglasio da je divno gledati TV snimak u kome dečak Đoković najavljuje njegov cilj da bude najbolji na svetu i trenutke u kojima on ostvaruje svoje snove.

VIDEO: Tadić nudi Đokoviću da postane predsednik!

- Ovo je najveći uspeh našeg sporta ikada. Gledajući finalni meč, kao građanin Srbije zamalo da umrem - rekao je predsednik Srbije.

Bors Tadić predsednik!

U protokolu meča koji se odnosi na to ko je sve od uticajnih ljudi prisutan na finalu pisalo je "Bors Tadić, predsednik". Organizatori Vimbldona ne samo da nisu napisali pravilno ime Boris, već su zaboravili da upišu i ime zemlje koje je Tadić predsednik.

Đoković je oduševio predsednika Tadića, koji je tokom meča vatreno navijao iz kraljevske lože u kojoj su se nalazili i Brena i Boba. Ne čudi da je predsednik egzaltiran nakon meča u intervjuu za "TV B92", ponudio teniskom asu poziciju na vrhu države Srbije:

- Ja bih odmah dao Đokoviću da bude predsednik i jedva čekam da nekom takvom ustupim posao, ali lošijem od Novaka sigurno ne.

Predsednik je svoje emotivno izlaganje nastavio povezavši Đokovićev lični uspeh sa "trenucima oporavka" zemalja iz regiona:

- Dugo smo patili i bili pod velikim pritiskom. Ovo su za naše ljude u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji, Crnoj Gori, Sloveniji, ovde u Engleskoj i svuda u svetu trenuci oporavljanja. Sjajno je za Srbiju o kojoj je dugo slika bila loše ispredana i čitava priča postavljena na lošim osnovama, Novak je učinio ogromnu stvar.

Pored predsednika Tadića, na tribinama Vimbldona bili su i ministar Vuk Jeremić sa suprugom, Lepa Brena i Boba Živojinović, Željko Joksimović i Jovana Janković, Rade Šerbedžija, voditelj Ivan Ivanović... Šta li su oni ponudili Đokoviću, pitamo se?

Pogledajte još