Nadal: Đoković je bolji!

"Da biste pobedili u ovako teškom i važnom meču morate da igrate dobro čitavo vreme, a najbolje u najvažnijim trenucima. Ja to nisam uradio u poenima koji su mogli da promene tok meča i zato sam zasluženo izgubio", rekao je Nadal na zvaničnoj konferenciji za novinare.

Do juče prvi teniser sveta kaže da je Đoković skoro uvek nalazio bolja rešenja nego on i da je ponovio sve ono što je radio u njihovim međusobnim mečevima u ovoj sezoni.

Mnoge stvari mi ove godine odlično funkcionišu, ali ne kada igram protiv Đokovića. Razlika se posebno pravi kada je u pitanju mentalna reakcija i to je ono što ću morati da promenim u narednim duelima, kaže Nadal.

"Imao sam danas sasvim dovoljno brejk šansi i da sam ih iskoristio, sve je moglo da krene u drugom pravcu, ali nisam to uradio. Pogotovo me je koštalo to što nisam realizovao brejk priliku na startu četvrtog seta", rekao je Nadal.

Španski teniser kaže da je Đoković danas bio dosta agresivniji, što je odraz ogromnog samopuzdanja koje je stekao zahvaljujući izvarednim rezultatima od početka sezone.

Iako kaže da ga pre početka meča četiri uzastopna poraza u duelima protiv Đokovića nisu opterećivala, Španac priznaje da je to uticalo na igru u trenucima kada se sudbina meča "lomila" u nekoliko poena.

Nadal ne smatra da mu je ovo najteži poraz u karijeri i ističe da je izgubio od prvog igrača sveta.

"Ništa nema čudnog u tome što sam izgubio od tenisera koji će sutra i zvanično biti prvi na svetu. Ja sam lane osvojio tri gren slem titule, ali nikome taj nivo igre ne može da održava večno. Neće moći ni Novak i ja ću strpljivo čekati svoju šansu", rekao je Nadal.

(FoNet)

Pogledajte još